«Ελευθέρια» Αλεξανδρουπόλεως παρουσία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου

Loading...


Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως εφέτος στα «Ελευθέρια» της πόλεως την 14η Μαΐου ε.ε. θα παραβρεθεί στην Αλεξανδρούπολη ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ο Β΄. Ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος προσκάλεσε τον Μακαριώτατο στις εορτές δια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας από το περασμένο φθινόπωρο και ο Μακαριώτατος απεδέχθη ασμένως την πρόσκληση και ανταπεκρίθη θετικώς.

 

Σύμφωνα με το καταρτισθέν Πρόγραμμα «η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης της Μεγάλης Πόλεως Αλεξανδρείας, Λιβύης, Πενταπόλεως, Αιθιοπίας, πάσης γης Αιγύπτου και πάσης Αφρικής, Πατήρ Πατέρων, Ποιμήν Ποιμένων, Αρχιερεύς Αρχιερέων, τρίτος και δέκατος των Αποστόλων και Κριτής της Οικουμένης», κ. Θεόδωρος Β΄, θα φθάσει στην Αλεξανδρούπολη το βράδυ της 12ης Μαΐου, συνοδευόμενος από τους σεβ. Μητροπολίτες Καρθαγένης κ. Αλέξιο και Γουϊνέας κ. Γεώργιο, από τον Γραμματέα του π. Μελέτιο Κούμανη και τον καθηγητή κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη. Θα αναχωρήσει από την πόλη το πρωί της 15ης Μαΐου.

Για τις Εορτές των «Ελευθερίων»  ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως έχει καλέσει και θα παραβρεθούν επίσης οι σεβ. Μητροπολίτες Διδυχοτείχου κ. Δαμασκηνός και Ξάνθης κ. Παντελεήμων.

 

Ακολουθεί αναλυτικό Πρόγραμμα του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου όπου θα αναφέρονται οι εκδηλώσεις.

Δευτέρα 12 Μαϊου 2014

19.35’ Άφιξη του Μακαριωτάτου στον αερολιμένα «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρουπόλεως.

Τρίτη 13 Μαϊου 2014

9.00’ Αναχώρηση του Μακαριωτάτου για το Βόρειο Έβρο.

Υποδοχή του Μακαριωτάτου στο Διδυμότειχο υπό του σεβ. Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού.

Στις 19.00’ Επίσημη υποδοχή και Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου. Πριν την απόλυση, προσφώνηση υπό του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, αντιφώνηση υπό του Μακαριωτάτου και τιμητική διάκριση στον Καθηγητή Μαθηματικό κ. Γεώργιο Λεργιό, ο οποίος αποσπασμένος από την Αλεξανδρούπολη υπηρετεί στην Κινσάσα της Λ.Δ. του Κογκό.

Λιτανεία της ιεράς Εικόνας της Παναγίας Ελευθερώτριας στην πόλη.

Τετάρτη 14 Μαϊου 2014

 

07.30’ Πατριαρχική χοροστασία και Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου. Προσφώνηση εντός του Ναού, υπό του Υφυπ. Εξωτερικών κ. Άκη Γεροντόπουλου και αντιφώνηση υπό του Μακαριωτάτου.

10.30’ Ανάγνωση του επισήμου Πρωτοκόλλου των Ελευθερίων του 1920 και Επίσημη Δοξολογία «επί τη απελευθερώσει» της πόλεως.

11.15’ Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον της πόλεως.

12.00’ Επίσημη παρέλαση μαθητών και στρατιωτών ενώπιον του Μακαριωτάτου.

13.30’ Γεύμα επίσημο του Δήμου Αλεξανδρουπόλεως.

18.00’ Επίσκεψη του Μακαριωτάτου στο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ὁ Άγιος Κυπριανός» της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

19.00’ Επίσκεψη και δοξολογική υποδοχή του Μακαριωτάτου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου «Παναγία του Έβρου» Μάκρης.

Πέμπτη 15 Μαϊου 2014

Επίσκεψη στο Ανθίμειο Πολιτιστικό Κέντρο. Αναχώρηση του Μακαριωτάτου οδικώς για Κομοτηνή, Ξάνθη και Καβάλα.Ετικέτες