Εκδηλώσεις για την πανήγυρη της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής

Loading...


Η Ιερά Πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, θα λάβει χώρα στην ομώνυμη Παλαιοχριστιανική Βασιλική στη Χαλκίδα, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
ώρα 8:30 μ.μ. ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, το οποίο θα κομίσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ και εν συνεχεία ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, ιερουργούντων των Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Χαλκίδος κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, κατά την οποία θα λάβει χώρα και η ενθρόνιση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Αγίας Παρασκευής στο Λιτανευτικό Προσκυνητάριό Της.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

ώρα 7:00 μ.μ. ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ.

Εν συνεχεία Λιτανεία της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νιγηρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, με την συμμετοχή και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, Ηλιουπόλεως κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

Άφιξη της Ιεράς Πομπής στο «Στρογγυλό» της Παραλίας και άνοδος στην εξέδρα.

– Δέηση – Προσφώνηση υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

– Πανηγυρική Ομιλία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ.

– Αποχώρηση της Ι. Πομπής και κατάληξη στον Ι. Ναό της Πολιούχου.

ώρα 11:00 μ.μ. ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, κατά την οποίαν θα τελεσθούν οι κάτωθι Ιερές Ακολουθίες: Παράκληση και Χαιρετισμοί στην Αγία Παρασκευή – Αγιασμός – Όρθρος – Θεία Λειτουργία.

ώρα 3:00 π.μ. Πέρας Ιεράς Αγρυπνίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

ώρα 7:00 π.μ. ΟΡΘΡΟΣ.

ώρα 7:30 π.μ. Άφιξη Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων – Χοροστασία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ.

ώρα 8.30 π.μ. ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο οποίος και θα κηρύξει τον θείο λόγο, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νιγηρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, Βρεσθένης κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, Ηλιουπόλεως κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

ώρα 10:30 π.μ. Πέρας Θείας Λειτουργίας.

*Από τις 26 έως και 31 Ιουλίου και ώρα 7:00 μ.μ. θα τελείται Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Αγία Οσιοπαρθενομάρτυρα Παρασκευή.Ετικέτες