Εκδήλωση στην Καλαμάτα για την συμβολή των Στρατιωτικών Ιερέων στους Βαλκανικούς Πολέμους

Loading...


Με λαμπρότητα τιμήθηκε το σπουδαίο και υψίστης εθνικής σημασίας έργο των Στρατιωτικών Ιερέων, κατά τους δύο Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913).

Την εκδήλωση οργάνωσε η Διεύθυνση Στρατιωτικών Ιερέων ΓΕΣ υπό την σεπτή ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου Γ΄, την αιγίδα του 9ου Συντάγματος Πεζικού «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ» και την συμπαράσταση του Δήμου Καλαμάτας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Κουράκλης, Στρατιωτικός Ιεροκήρυκας, ο οποίος ομίλησε στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του Μεγάρου «ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΕΙΟΥ» στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Καλαμάτας

Το θέμα που ανέπτυξε ήταν: «Με όπλο τον Σταυρό, στα πεδία των Μαχών: η Παρουσία και το Έργο των Στρατιωτικών Ιερέων στους Βαλκανικούς Πολέμους, 1912-1913». Ο ομιλητής βάσει ανέκδοτου και αγνώστου αρχειακού και φωτογραφικού υλικού, φώτισε τη πολύπλευρη διάσταση του έργου των ηρωικών Ιερέων και κατέστησε σαφή και αδιαμφισβήτητη την πολύτιμη αρωγή τους στο ελληνικό στράτευμα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος Γ΄, εκπροσωπήθηκε από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Θεόκλητο Λαμπρινάκο ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας επίσης ο Στρατηγός Διοικητής της ΔΙΚΕ (IV Μεραρχίας Πεζικού «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ») Στρατηγός Κωνσταντίνος Μανίκας, ο Διοικητής του 9ΟΥ Συντάγματος Πεζικού «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ» Ανχης (ΠΖ) Ευάγγελος Ντίλιο. Αξιοσημείωτη, τέλος, ήταν η παρουσία Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών του 9ΟΥ Συντάγματος Πεζικού «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ», της 77 Μονάδας Επιστρατεύσεως και από την 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος αλλά και στελεχών από τα σώματα ασφάλειας της Φρουράς Καλαμάτας, επίσης του κ. Δρ Ιωάννου Μπουγά Αναπληρωτού Διευθυντού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πλήθος κόσμου.Ετικέτες