Εκατοντάδες προσκυνητές στη λιτάνευση της εικόνας της Μεγαλόχαρης (φωτο)

Loading...


Ακριβώς την ώρα της προ 191 ετών Ευρέσεώς Της, περί την 2.30 μ.μ., πραγματοποιήθηκε χθες η κατά το έθος Λιτανεία της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Μεγαλόχαρης στην πόλη της Τήνου, στην ίδια με τότε διαδρομή, προεξαρχόντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου και Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β‘ και του ιερού Κλήρου, συλλιτανευόντων των τα πρώτα φερόντων, της Ηγουμένης και Μοναζουσών της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου, μαθητών των Σχολείων όλων των βαθμίδων και πλήθους Τηνίων πιστών και ευσεβών προσκυνητών από διάφορα μέρη της Ελλάδος.
 
Από την εξέδρα της Παντανάσσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για την αξία και τη σημασία της προσκυνήσεως των Ιερών Εικόνων των Αγίων και της Θεοτόκου, κατά τη διδασκαλία της 7ης Οικουμενικής Συνόδου και Πατέρων της Εκκλησίας και τόνισε την πνευματική δύναμη και ευλογία που αρύονται οι πιστοί από την προσκύνησή τους, εκφράζοντας την πίστη τους προς το Θεό και την ελπίδα τους προς την Παναγία.
Επανελθούσης της ιεράς Εικόνος στον Πανίερο Ναό του Ιερού Ιδρύματος, τελέσθηκε τρισάγιο επί των τάφων των κτητόρων και κατετέθη στέφανος εκ μέρους της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής από το Μέλος της κ. Αλέξανδρο Μέγκουλα.

Ακολούθως, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Ευάγγελος Παρασκευάς-Γκύζης ανέγνωσε, κατά το έθος, συνοπτικό απολογισμό των δραστηριοτήτων του Ιερού Ιδρύματος κατά το παρελθόν έτος 2013, τονίζοντας ιδιαίτερα τη συμβολή του στην ανάπτυξη και προώθηση της Τέχνης και του Πολιτισμού και τη στήριξη του Ιδρύματος σε μεγάλους καλλιτέχνες και γλύπτες, όπως ο Γιαννούλης Χαλεπάς.
Επηκολούθησε Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

1
1
1
1Ετικέτες