Εκατοντάδες πιστοί στον Άγιο Δημήτριο στον Πλατανιά Χανίων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πλημμύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στον Πλατανιά Χανίων από εκατοντάδες πιστούς, την παραμονή της εορτής, Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό όπου τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπλίτη Κυδωνία κ.κ. Δαμασκηνού.

Συμπροσευχήθηκαν ο Πανοσιολογιωτάτος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, Πρωτ. Εμμανουήλ Παπαδοκωσταντάκης, Πρωτ. Αντώνιος Κουκουράκης, ο Πρωτ. Νικόλαος Χαροκοπάκης, ο Πρωτ. Γεώργιος Πετράκης, ο Πρωτ. Εμμανουήλ Τερεζάκης, ο Πρωτ. Ιωάννης Γομπάκης, ο Πρωτ. Ιωάννης Δρακακάκης, ο οικείος εφημερίου Πρωτ. Δημήτριος Παρασκάκης, ο Πρεσβ. Στυλιανός Σταγάκης και ο διάκονος π. Ευάγγελος Γενάρης.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ενάρετο βίο του Αγίου Δημητρίου, ενός Αγίου που αγάπησε τον Χριστό και τους ανθρώπους.

Ο Άγιος Δημήτριος ήταν ένας άνθρωπος της εκκλησίας, ήταν ένας άνθρωπος ταπεινός και δεν ζητούσε τίποτα για τον εαυτό του ενώ θα μπορούσε, ένεκεν της θέσεως του να τα έχει εβρισκόμενος στο ύπατο αξίωμα της πολιτικής ιεραρχίας. Πρώτα δίδαξε τους ανθρώπους με τη ζωή του και έπειτα με τον λόγο του.

Μετά το πέρας του Εσπερινού προσφέρθηκαν εκ μέρους του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Πλατανιά τα Αγιοδημητριάτικα κουλούρια καθώς και χοιρινό με σέλινο που είναι το παραδοσιακό πιάτο της ημέρας.

2610kyd.jpg
2610kyd1.jpg
2610kyd2.jpg
2610kyd3.jpg
2610kyd4.jpg
2610kyd5.jpg
2610kyd6.jpg


Ετικέτες