Εκατοντάδες πιστοί στην εορτή της Μεγαλόχαρης στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πλημμύρισαν από εκατοντάδες πιστούς οι ναοί της πόλεως των Χανίων που είναι αφιερωμένοι στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου μας.

 Πιστοί από κάθε πλευρά της πόλης μας με τάματα στα χέρια και με κατάνυξη προσκήνυσαν την Μεγαλόχαρη, που υποδέχτηκε όλο τον κόσμο στο κέντρο κάθε ναού, ακούγοντας τα προβλήματα σαν μάνα, τις ανάγκες του.

Χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν από νωρίς της Τετάρτης στην παραθαλάσσια περιοχή του Πλατανιά, για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Γυρογυαλιτίσσης της Φανερωμένης και να λάβουν μέρος στον μεγάλο πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Κυδωνίας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη και του οικείου Εφημερίου Πρωτ. Δημητρίου Παρασκάκη.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας υποβασταζόμενος από κρητικούς άνδρες με παραδοσιακές στολές, και ψάλλοντας τα εγκώμια γυναίκες από την ενορία, στους κεντρικούς δρόμους του Πλατανιά, ενώ η πομπή συγκεντρώθηκε παρουσία του Δημάρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, του Αντιδημάρχου κ. Νικολάου Δασκαλάκη, πλήθους παραγόντων της περιοχής και εκατοντάδων πιστών, στην κεντρική πλατεία όπου έγινε δέηση για τους απανταχού Πλατανιανούς. Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο μπροστά στο σπίτι του μακαριστού εφημερίου του Πλατανιά, πατρός Γεωργίου Μαραμπουτάκη και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων ηρώων.

 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Σπλάντζια Χανίων η Παναγία με τον μεγαλοπρεπέστατο στολισμό της δέσποζε στο κέντρο του Ιερού Ναού με την χορωδία να ψάλλει τα εγκώμια και στην συνέχεια με την λαμπρή περιφορά στο ενετικό λιμάνι Χανίων συλλιτανευόντων του οικείου εφημερίου Πρωτ. Εμμανουήλ Μπλαζάκη και του συνεφημερίου του π. Δημητρίου Λιόλιου καθώς και εκατοντάδων ευσεβών πιστών.

 

Πανηγυρικά εόρτασε ο παλαιοχριστιανικός ναός της Παναγίας στην Αγυία ζωντανεύοντας μνήμες και παραδόσεις μιας μακρινής και αξέχαστης περιόδου.Την Ακολουθία του μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού τέλεσε ο οικείος Εφημέριος Πρεσβ. Στυλιανός Σταγάκης μαζί με τον π. Νικόλαο Λαδόπουλο, ενώ δεκάδες οι πιστοί απέδωσαν τιμές στην Θεομήτορα.

 

 

Στα Τσικαλαριά και στο Λουτράκι Κυδωνίας από νωρίς οι γυναίκες ανθοστόλισαν τους Επιταφείους και τις εικόνες για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Παναγία μας. Ετικέτες