Εκατοντάδες λαού στον εορτασμό του Αγ. Οσιομάρτυρος Εφραίμ στη Ν. Μάκρη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 5 Μαḯου, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ του νέου και θαυματουργού, στην ομώνυμη Ιερά Μονή του στη Νέα Μάκρη.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οικείος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Προσφωνώντας τους Αγίους Αρχιερείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος,αναφέρθηκε στους πνευματικούς δεσμούς και την αδελφική φιλία που τους συνδέει από πολλών ετών στην ιερατική τους διακονία και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στην πανήγυρη της Τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Εφραίμ και τη σημασία του μαρτυρίου στη ζωή των χριστιανών σήμερα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η καθιερωμένη λιτανεία εντός της Ιεράς Μονής, στον τόπο ανευρέσεως των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Εφραίμ και στο δένδρο όπου εμαρτύρησε, όπου εψάλη δέησις.

Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν χιλιάδες πιστοί από διάφορα μέρη της Ελλάδος και Ορθόδοξες χώρες, όπως Ρωσία και Ρουμανία, όπου έχουν ανεγερθεί πολλοί Ιεροί Ναοί επ’ ονόματι του Αγίου Εφραίμ.

Επίσης, παρέστησαν οι άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημοτικής και Περιφερειακής, με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο Μαραθώνος κ. Ηλία Ψινάκη.

0505makri.JPG
0505makri1.JPG
0505makri2.JPG
0505makri3.JPG
0505makri4.JPG
0505makri5.JPG
0505makri6.JPG
0505makri7.JPG


Ετικέτες