Εγκαινιάσθηκε το το Γραφείο Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ι.Μ. Μαρωνείας (φωτο)

Loading...


Το απόγευμα της Πέμπτης, 13ης Φεβρουαρίου 2014, εγκαινιάσθη το Γραφείο Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής, το οποίον αποτελεί μίαν ακόμη πρωτοβουλίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, το οποίον στεγάζεται στα Γραφεία της Χριστιανικής Εστίας επί της οδού Κοσμίου 9.

Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με την ακολουθίαν του Αγιασμού, την οποίαν ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος υπό του ιερού Κλήρου και συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρου και του Ποιμενάρχου Μαρωνείας & Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Επίσης, παρέστησαν: ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Ζηλούδης, η Πρόεδρος της ΔΕΚΕΠΑΚ κ. Αναστασία Λιβεριάδου, ο Διοικητής της 21ης Ταξιαρχίας και Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής, ο Διοικητής της 2ας  ΜΣΕΠ του Ισμάρου Μαρωνείας και πλήθος ενθουσιόντος Λαού και διακατεχομένου από ιεραποστολικό πνεύμα.
Μετά την ακολουθίαν του αγιασμού, ο παρεπιδημών στη Μητρόπολή Μαρωνείας Ιεράρχης του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος ανέπτυξε κατάλληλη ομιλία για το επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο στην Αφρικανική Ήπειρο και ιδιαιτέρως στα όρια της Επαρχίας του, ενώ μετέφερε και εικόνες προβάλλοντας διαφάνειες από την περιοχή αυτή.
Επισφραγίζοντας την όλη εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπόλιτης Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε το Θεό, που ευλόγησε τη νέα αυτή πρωτοβουλία λέγοντας ότι ‘’Εκκλησία χωρίς ιεραποστολή είναι Εκκλησία χωρίς αποστολή’’ και προέτρεψε τον ευσεβή Λαό να στηρίξη τη νέα αυτή προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως εντός και εκτός συνόρων.

1

1

1Ετικέτες