Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας(ΦΩΤΟ)

Loading...


Το απόγευμα της Τετάρτης, 27ης Μαίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος υπό των Εφημερίων του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής και άλλων Κληρικών, παρουσία δε πλήθους Ενοριτών και νέων, ετέλεσε την ακολουθίαν του Αγιασμού του Πνευματικού Κέντρου της εξονομασθείσης Ενορίας.

Μετά την ακολουθίαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων εξέφρασε την χαράν και την ικανοποίησίν του διά την πνευματικήν καρποφορίαν και το επιτελούμενον έργον της Ενορίας της Αγίας Βαρβάρας, καθώς την ημέρα αυτή ολοκληρώθηκε ένα αίτημα χρόνων, το οποίο έγινε πραγματικότητα με τη συνδρομή της Διευθυντρίας του καταστήματος της Τραπέζης Attica, κας Καρακώστα, αλλά και τη συγκατάθεση των Κεντρικών της Τραπέζης Καταστημάτων εξ Αθηνών, που μετά την απαιτουμένην αλληλογραφίαν ενέκριναν την παραχώρησιν της χρήσεως του κτιρίου υπό του Ενοριακού Ναού, ο οποίος τόπος θα αποτελέση πνευματικό φάρο, καταφύγιο και διδακτήριο ψυχών, όπου οι ακροαταί του λόγου του Θεού θα γίνωνται και ποιηταί και παραλλήλως θα διατυπώνονται από τους νέους σύγχρονοι προβληματισμοί.

Μετά την προσλαλιάν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, αντιφώνησε αρχικώς η παρισταμένη Διευθύντρια κα Καρακώστα, η οποία ευχαρίστησε με τη σειρά της και μετέφερε στους συμμετέχοντες τις κοινωνικές δράσεις της Τραπέζης Attica, ενώ ακολούθησαν ευχαριστίες από τον Πρόεδρον του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Μακίδη, αρχικώς προς τον σεπτόν Ποιμενάρχην μας διά το ανύστακτο ενδιαφέρον του διά την προκοπήν και της Ενορίας αυτής, τα μέλη του Εκκλ/κού Συμβουλίου, τον καλλιτέχνην κ. Ευστάθιον Γκεβρέκην διά την διακόσμησιν του χώρου, το Σύλλογο Στρατώνων διά την διάθεσιν των καθισμάτων και εξοπλισμού, αλλά και τους κατηχητές, τους γονείς και όσους εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο Ενοριακό έργο.

Μετά τις προσφωνήσεις, μικροί μαθητές ετοίμασαν ένα πνευματικού περιεχομένου θετρικό με θέμα τη σωστή προσευχή του Χριστιανού.

 

 

 

 

 Ετικέτες