Εγκαίνια Ιερού Ναού από τον Μαντινείας Αλέξανδρο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 21η Ιουνίου 2015, σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως και με την παρουσία πλήθους Ιερέων, αρχόντων του τόπου και ευσεβών Χριστιανών, πραγματοποιήθηκε η τελετή των Εγκαινίων του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Τριπόλεως και καθιερώθηκε η σύναξις των εν Αρκαδία διαλαμψάντων Αγίων, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο.

Το εσπέρας του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η τελετή της εναποθέσεως των ιερών Λειψάνων και αμέσως μετά τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού.

Το πρωί της Κυριακής, τελέσθηκε ο Όρθρος, η Ακολουθία των ιερών Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, ο οποίος επεξηγούσε βήμα προς βήμα τα γενόμενα κατά την τελετή των ιερών Εγκαινίων και τον συμβολισμό τους, ενώ ευχαρίστησε και επαίνεσε όλους όσους κοπίασαν και συνέργησαν για την ανοικοδόμηση του περικαλέστατου Ναού, προς τιμήν της Αγίας Αικατερίνης και πάντων των Αρκάδων Αγίων.

Στο τέλος, μαζί με το αντίδωρο μοιράστηκε τεμάχιο από το Σάβανο, το οποίο φορούσε ο Επίσκοπος κατά την ώρα των Εγκαινίων, εμποτισμένο με κηρομαστίχη.

2206trip.jpg
2206trip1.jpg


Ετικέτες