Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Φλωριάδος Αιτωλοακαρνανίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκαν την Κυριακή 2 Αυγούστου τα εγκαίνια του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος της αραιοκατοικημένης ενορίας Φλωριάδος Βάλτου που βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Ανήμερα των εγκαινίων μεταφέρθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά τα Άγια Λείψανα στον Ιερό Ναό και στη συνέχεια τελέστηκαν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού ενώ οι ιερείς εξη­γούσαν στο εκκλησίασμα τα τελούμενα.

Κατά την ακολουθία των Εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς καθιέρωσε νέα Αντιμήνσια πάνω στα οποία θα τελείται το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και παρέδωσε τον Ναό λουσμένο μέσα στη Χάρη του Αγίου Πνεύματος σε κοινή λατρεία.

Στην συνέχεια τελέσθηκε η πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί της καθαγιασθείσης Αγίας Τραπέζης.

Όλο το εκκλησίασμα με ενδιαφέρον παρακολουθούσε τα τελούμενα ενώ η χαρά όλων ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους διότι το όνειρό τους να εγκαινιάσουν τον Ναό που έχτισαν γινόταν πρα­γματικότητα.

Προ της απολύσεως της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς αναφέρθηκε στη σημασία των Εγκαινίων και στο συμβολισμό τους, ευχαριστώντας και συγχαίροντας όλους όσους συνέδραμαν «για να φτάσουμε στην σημερινή ευλογημένη ημέρα».

Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών μοιράστηκε σε όλους τους πιστούς μαζί με το αντίδωρο και μικρό τεμάχιο από το σάβανο (υφάσματος) εμποτισμένο σε κηρομαστίχη ως ευλογία.

Στο τέλος, αποχωρώντας από το Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος, του προσέφεραν ο δάσκαλος του χωριού με όλους τους μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου μια ανθοδέσμη, ως ένδειξη σεβασμού και θερμών ευχαριστιών για την παρουσία του στο χωριό τους.

Floriada1-1024x534.jpg
Floriada2-755x1024.jpg
Floriada3-1024x627.jpg
Floriada6-1024x755.jpg
Floriada7-1024x762.jpg
Floriada9-1024x717.jpg
Floriada12-573x1024.jpg
Floriada14-640x1024.jpg
Floriada16-1024x574.jpg


Ετικέτες