Δωρεά της ΜΚΟ «Δεσμός» στο Αννουσάκειο Ίδρυμα

Loading...


Το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο, Ίδρυμα της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, δέχθηκε την ευγενική χορηγία του Μη Κυβερνητικού Σωματείου «Δεσμός», το οποίο προσέφερε τρεις τόνους (3.000 Lt) πετρέλαιο θέρμανσης για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Ιδρύματος, καθώς για να θερμάνει τις έξι χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα (6.000 τ.μ.) των εγκαταστάσεων του, το Ίδρυμα χρειάζεται την περίοδο του χειμώνα περί τον 1.5 τόνο πετρέλαιο ανά 2-3 ημέρες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ..Σ του Ιδρύματος, σημείωσε: «Ευχαριστούμε από καρδιάς το Μ.Κ.Σ. «Δεσμός» δια την ευγενική χορηγία των τριών τόνων πετρελαίου, το οποίο θα καλύψει πάγιες ανάγκες του Αννουσάκειου και θα θερμάνει τα κουρασμένα και ταλαιπωρημένα κορμιά των 90 και πλέον περιθαλπομένων του Ιδρύματος. Στις κρίσεις, τις θλίψεις και τα χαμαίζηλα των καιρών μας το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο, μέσα από τις δράσεις του, (φιλοξενεί, περιθάλπει και φροντίζει 90 ανήμπορους συνανθρώπους μας, λειτουργεί: τέσσερα Φυσικοθεραπευτήρια, Κινητή Ιατρική Μονάδα, Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Οδοντιατρείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, 2 Προγράμματα «Κατ΄ Οίκον» Βοήθειας, Κοινωνική Κουζίνα προσφοράς 1500 μερίδων φαγητού εβδομαδιαίως, Γραμμή Τηλεφωνικής Συμπαράστασης Ηλικιωμένων, κ.α.) ως και το οργανωμένο δίκτυο Εθελοντών που διαθέτει απλώνει ένα ευρύ δίκτυ κοινωνικής συνοχής στην ευρύτερη περιοχή, χαρίζοντας ελπίδα, χαρά και ζωή στους δεκάδες-εκατοντάδες εμπερίστατους και πολύπαθους συνανθρώπους μας που καθημερινά δέχονται τις ευεργετικές παροχές του.

Ευχαριστιακό αντίδωρο της προσφοράς αυτής του Μ.Κ.Σ. «Δεσμός» η αναγραφή του στο δένδρο της Αγάπης και της Ελπίδας, το οποίο ευρίσκεται σε κεντρικό χώρο της Μονάδας Νοσηλείας του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας του Αννουσάκειου Ιδρύματος. Ευχή μας: τα φύλλα του δένδρου αυτού της Αγάπης να γεμίσουν από την περίσσευμα της αγάπης εκείνων που γνωρίζουν πως τελικά… όπως λέει και ο Ντοστογιέφσκι, «η ομορφιά είναι εκείνη που θα σώσει τον κόσμο», κατέληξε ο Επίσκοπος μας, o οποίος κάλεσε όλους όπως μετέχουν στην Μεγάλη Μουσική Βραδιά Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την Τσαλιγοπούλου που διοργανώνει το Αννουσάκειο, υπέρ των δράσεων του, το βράδυ της Τετάρτης, 11 Φεβρουαρίου.Ετικέτες