Δωρεά της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» ζεσταίνει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Κομοτηνής

Loading...


Ρεπορτάζ: Όλγα Τσιούλφα

Ανάμεσα στα 33 ιδρύματα που ζεσταίνει ο φιλανθρωπικός οργανισμός της αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» είναι και της Κομοτηνής.

Είναι η τρίτη χρονιά που υλοποιείται αυτό το πρόγραμμα και η δεύτερη που εντάσσονται ιδρύματα και της περιοχής.

Ειδικότερα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» δώρισε φέτος πέντε τόνους πετρελαίου θέρμανσης. «Η τοπική μας εκκλησία, το Δ.Σ. των Α’ και Β’ Βρεφονηπιακών σταθμών της μητρόπολης και ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων προσωπικά, εκφράζουν προς τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο, για την αρωγή αυτού στο επιτελούμενο έργο της ακριτικής μας μητρόπολης, την ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και το Ιnternational Orthodox Christian Charities-IOCC, τις θερμότερες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη για την ολόθυμη συμπαράσταση τους και συγκεκριμένα για την παραλαβή πετρελαίου για τους δύο βρεφονηπιακός σταθμούς της μητρόπολης, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το συντελούμενο έργο και να δοξάζεται το όνομα του τρισάγιου θεού μας».

Αυτή είναι η ευχαριστήρια επιστολή της μητρόπολης για τη δωρεά προς τα τοπικά μας ιδρύματα, ενώ επιστολές του μητροπολίτη μας, έλαβε προσωπικά τόσο ο αρχιεπίσκοπός, όσο και ο γενικός διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ».

Οι διανομές ολοκληρώνονται το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη
Υπενθυμίζεται ότι συνολικά, 79.000 λίτρα πετρελαίου σε 33 Ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας που φροντίζουν γέροντες, παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες σε 15 νομούς της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θράκης προσέφερε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ». Στόχος είναι να παρασχεθεί στήριξη σε απομακρυσμένες περιοχές που πλήττονται από την οικονομική κρίση και να βοηθήσει ανθρώπους που ζουν σε περιοχές με τη μεγαλύτερη βαρυχειμωνιά.

Ο πρώτος κύκλος διανομών ολοκληρώνεται στα τέλη της εβδομάδας ενώ ακόμη 73 τόνοι πετρελαίου θα διατεθούν στο δεύτερο κύκλο διανομών τον Οκτώβριο 2015. Οι ωφελούμενοι από τις διανομές πετρελαίου στα ιδρύματα ξεπερνούν τα 2.200 άτομα. Η δωρεάν διανομή πετρελαίου γίνεται με χρηματοδότηση του International Orthodox Christian Charities-IOCC και της Ελληνικής Κοινότητας Αμερικής. Στο πλαίσιο του προγράμματος Give for Greece II, η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» πραγματοποιεί δράσεις ανακούφισης απόρων, ενίσχυσης ιδρυμάτων και νοσοκομείων και υποστήριξης παραγωγικών δραστηριοτήτων αγροτικών ενώσεων στην Ελλάδα. Στελέχη της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και του IOCC τα τρία τελευταία χρόνια καταγράφουν συστηματικά τις ανάγκες σε κάθε νομό και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές. Σήμερα, Τετάρτη, κλιμάκια της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» διένειμαν πετρέλαιο στα Γιάννενα, την Κόνιτσα, την Έδεσσα, τη Νάουσα, ενώ οι διανομές ολοκληρώνονται το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη.

Ο γενικός διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο λέγοντας ότι μαζί με την οργάνωση IOCC δεν ξέχασαν την Ελλάδα. «Για τρίτη χρονιά», πρόσθεσε, «ζεσταίνουμε τους συνανθρώπους μας και ζεσταίνονται και οι καρδιές μας. Αυτή είναι η αμοιβή μας, την οποία μοιραζόμαστε με τους ακούραστους συνοδοιπόρους και υποστηρικτές μας». Όπως είναι γνωστό δύο βρεφονηπιακούς σταθμούς, δυναμικότητας περίπου 150 παιδιών λειτουργεί στην πόλη μας, η μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής. Ο πρώτος δίπλα ακριβώς από τον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας και, ο δεύτερος εκεί όπου λειτουργούν τα γραφεία της μητρόπολης, επί της οδού Σισμάνογλου.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός ως βασικός συμπαραστάτης της σύγχρονης οικογένειας, αποτελεί την προέκταση παλαιότερων ιδρυμάτων πρόνοιας και έχει στόχο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ομαλή ανάπτυξη των μικρών παιδιών μέσα από κατάλληλες συνθήκες φροντίδας και αγωγής. «Ήταν πέντε τόνοι συνολικά», είπε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής μιλώντας για στο «Χ» για τη δωρεά του φιλανθρωπικού οργανισμού. «Εγώ τους ενόχλησα και φέτος ώστε να μην μας ξεχάσουν, οι ανάγκες είναι μεγάλες» είπε ο μητροπολίτης επισημαίνοντας ότι δωρεές όπως η συγκεκριμένη, ανακουφίζουν οικονομικά τη διοίκηση αυτών των ιδρυμάτων. Όποιοι επιθυμούν να ενισχύσουν το έργο της τοπικής μας εκκλησίας, μπορούν να απευθύνονται στη μητρόπολη και προσωπικά στον μητροπολίτη.

«Το κομμάτι της φιλανθρωπίας θέλω να το χειρίζομαι για να γίνεται διακριτικά. Όποιος θέλει να βοηθήσει είτε σε είδος, είτε σε χρήματα θα πάρει απόδειξη την οποία θα τη βάλει στη φορολογική του δήλωση και αυτό είναι και το σύνθημα μου. Είτε στις ενορίες πάει, είτε στα φιλόπτωχα, εάν δώσει έστω μισό ευρώ, δε θα φύγει χωρίς να πάρει απόδειξη», τόνισε ο μητροπολίτης. Εκτός από τις άλλες δομές της, η μητρόπολη λειτουργεί ενοριακά συσσίτια που εξασφαλίζουν το φαγητό εκατοντάδων συμπολιτών μας και αυτό είναι ένας κομμάτι του φιλανθρωπικού έργου που αναπτύσσει.Ετικέτες