Δοξολογία για την Προστάτιδα του Πυροβολικού στο Στρατόπεδο «Ράμναλη» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το πρωί της 4ης Δεκεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέβει εις το Στρατόπεδο «Ράμναλη», όπου και ετέλεσε την Επίσημον Δοξολογίαν επί τη εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού Σώματος του Στρατού Ξηράς.

Κατά την διάρκεια της Πανηγυρικής Τελετής παρέστησαν ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο Διοικητής της Πυροβολικού Σώματος του Γ΄ Σώματος Στρατού, ο οποίος και ανέγνωσε την ημερησία διαταγή του Αρχηγού Γ.Ε.Σ, οι Διοικητές της Σ.Σ.Α.Σ. Υποστράτηγος Παγουρόπουλος Κωνσταντίνος, οι Διοικητές των Α.ΔΙ.ΣΚΟ. και της ΜΕΡΙΠ, o Διοικητής της 194ης ΜΠΕΠ (MLRS), Αντισυνταγματάρχης (ΠΒ) κ. Ιωάννης Μπαλόμπας, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, Αξιωματικοί και Οπλίτες του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Σωμάτων και των Στρατοπέδων της περιοχής μας, εκπρόσωποι των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών αρχών, εκπρόσωποι των ξένων κρατών, απόστρατοι αξιωματικοί και αρκετός κόσμος

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, μετέφερε προς όλους τους παρισταμένους Αξιωματικούς, τις ευχές της Αγίας μας Εκκλησίας, ευχόμενος από καρδίας, η σήμερον τιμωμένη και προστάτης του Πυροβολικού Σώματος του Στρατού Ξηράς Αγία Βαρβάρα, να τιμάται και να εμπνέει όλους, τόσο κατά την πορεία της επιτελέσεως του ευθυνοφόρου καθήκοντος που επιτελούν, όσο και κατά την προσωπική ζωή του καθενός.

Όπως η Αγία μας, με την δύναμη του Σταυρού έτρεψε τους υπεναντίους έτσι και κάθε Πιστός, όπως εμείς, μπορούμε με την δύναμη του Τιμίου Σταυρού να συντρίψουμε όλους τους υπεναντίους, διότι η δύναμη του Σταυρού είναι ακαταγώνιστος και όπλον Ειρήνης.

Μέσα από αυτή την διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας, όπου η νίκη Ευαγγελίζεται διά του Κυρίου, και η Ειρήνη προϋποθέτει την αγάπη, μπορούμε πραγματικά να διασφαλίσουμε την επαρκή παρουσία μας όπου παρά Θεού ετάχθει ο καθένας για να υπηρετεί.

Ακολούθησε, ξενάγηση στους χώρους του στρατοπέδου και ενημέρωση για τα νέα οπλικά συστήματα τα οποία φιλοξενούνται εις την Στρατιωτική Μονάδα της 194ης ΜΠΕΠ (MLRS), από τον Διοικητή αυτής, ενώ τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, κ.κ. Ιωάννης, δεν παρέλειψε να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια για την άρτια οργάνωση της θρησκευτικής στρατιωτικής τελετής προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες