Δισκοφορία υπέρ των σεισμοπλήκτων της Κεφαλληνίας θα πραγματοποιήσει η Μητρόπολη Φθιώτιδος

Loading...


Δισκοφορία υπέρ των σεισμοπλήκτων Κεφαλληνίας θα πραγματοποιήσει η Μητρόπολη Φθιώτιδος…

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση που ακολουθεί:

«Αδελφοί και τέκνα εν Κυρίω.

Είναι σε όλους γνωστή η μεγάλη δοκιμασία την οποία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της 26ης Ιανουαρίου διέρχεται ο λαός της Κεφαλληνίας.

Εκκλησίες και σπίτια πολλά κυριολεκτικώς διελύθησαν και έμειναν εκατοντάδες συνάνθρωποί μας στο δρόμο.

Από τη μια στιγμή στην άλλη εκεί όπου υψώνοντο ωραία δημόσια κτίρια και μεγαλόπρεπες εκκλησίες μετετράπησαν σε σωρούς ερειπίων, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα.

Δεκάδες κατοικίες κατέστησαν ακατοίκητες και οι ένοικοί τους έμειναν στον δρόμο.

Θλίψη και πόνος επικρατούν στο νησί του αγίου Γερασίμου, στο οποίο η αγωνία επιτείνεται με τις συνεχιζόμενες δονήσεις οι οποίες καθιστούν το αύριο αβέβαιο.

Συμμετέχουμε όλοι στη δοκιμασία των αδελφών μας Κεφαλλήνων και συμπάσχουμε με τον δικό τους πόνο με περισσότερη συναίσθηση, διότι και εμείς εδώ στην Λοκρίδα από τον παρελθόντα Αύγουστο και πρόσφατα την 1η Φεβρουαρίου ακόμα δεν έχουμε συνέλθει από το κτύπημα του Εγκελάδου, που επέφερε πολλές ζημίες τις οποίες προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε.

Στην Κεφαλληνία οι καταστροφές είναι τραγικώτερες από τις δικές μας και οι ανάγκες των κατοίκων είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερες.

Επειδή κατά την Αγιογραφική ρήση «ει πάσχει εν μέλος, συμπάσχει πάντα τα μέλη» δηλαδή εάν πάσχει ένα μέλος της Εκκλησίας μας, τότε συμπάσχουν μαζί του όλα τα μέλη, σας καλώ πέραν της καθημερινής προσευχής υπέρ των σεισμοπλήκτων αδελφών της νήσου Κεφαλληνίας, να ενεργοποιηθείτε όλοι, ώστε ως αδελφοί εν Χριστώ Ιησού, να δείξουμε αγάπη και να συμπαρασταθούμε στους δοκιμαζομένους συνανθρώπους μας, που έχασαν τα πάντα, που μένουν στις σκηνές, που δεν έχουν πιά το νοικοκυριό τους και που έχασαν την ελπίδα τους μέσα στη δίνη της μανίας του σεισμού.

Σε απάντηση του τηλεγραφήματος συμπαραστάσεως που απευθύ­να­με από την πρώτη στιγμή στον πολυσέβαστο Γέροντα Μητροπολίτη Κε­φα­λ­­ληνίας κύριον Σπυρίδωνα μας καλεί εναγωνίως να βοη­θήσωμε:

«Σεβασμιώτατε άγιε αδελφέ…αιτούμεθα οιανδήποτε βοή­θειαν εις τας δυσχειμέρους ημέρας, τας οποίας διερχόμεθα» μας γρα­φει.

Σας παρακαλώ και εγώ να προσφέρετε με πλούσια αισθήματα στον δίσκο που θα περιαχθεί υπέρ των σεισμοπλήκτων ο,τι δύνασθε διά να  ανα­κουφίσουμε έστω και εις το ελάχιστο τον πόνο των εμπε­ριστά­των αδελφών μας.

Ο δε Κύριος του σύμπαντος να αποτρέψει την φοβερά του σεισμού απειλή και από τον σεισμογενή και σεισμοπαθή τόπο μας.

Μετά πατρικών ευχών.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΕτικέτες