Διπλός εορτασμός στην Ελαφόνησο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 η Ελαφόνησος εόρτασε με λαμπρότητα δύο επετείους: της ένωσης του νησιού με την Ελλάδα και των εγκαινίων του Ιερού ναού του Αγίου Σπυρίδωνος.

Το πρωί τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρττης κ. Ευστάθιου. Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εξεφώνησε ο Δήμαρχος Δ. Ελαφονήσου κ. Χαράλαμπος Λιάρος. Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνος στο λιμάνι της Ελαφονήσου.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στις 6 Ιουλίου 1850 υπεγράφη σύμβαση μεταξύ Ελλάδας – Αγγλίας, με την οποία η Ελαφόνησος ενώνεται επίσημα και οριστικά με την Ελλάδα. Παράλληλα, την 9η Ιουλίου εορτάζεται η θρησκευτική επέτειος των εγκαινίων του Ιερού ναού του Αγ. Σπυρίδωνος, πολιούχου του νησιού, γεγονός που συνδέεται άρρηκτα με τη νεότερη ιστορία της Ελαφονήσου. Ο Ιερός ναός κτίστηκε το 1858 με πρωτοβουλία της γνωστής Μανιάτικης οικογένειας των Γρηγοράκηδων («κτήτορες Πασχάλης Γερακάρης και Φλωρούσα Δραγονίτσα σύζυγός του») και ανακαινίστηκε το 1862.

Η διπλή αυτή επέτειος πραγματοποιείται κάθε χρόνο και αποτελεί μια από τις ελάχιστες νησιωτικές γιορτές, που καθιερώθηκαν με ειδικό Προεδρικό Διάταγμα από το 2003.

spart5.jpg
spart7.jpg
spart8.jpg
spart11.jpg
spart21.jpg
spart41.jpg

 Ετικέτες