Δικαστικοί και δικηγόροι της Σπάρτης τίμησαν τον Προστάτη τους Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τη μνήμη του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αʼ Επισκόπου της πόλης των Αθηνών και προστάτη των δικαστικών λειτουργών, τίμησε την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 ο Δικηγορικός Σύλλογος Σπάρτης. 

Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετʼ αρτοκλασίας στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας Σπάρτης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.
Εν συνεχεία εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των αποβιωσάντων δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης και ακολούθησε ομιλία από τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ κ. Βασίλειο Ορφανό, ο οποίος μίλησε για τον Προστάτη Άγιο, ενώ τόνισε την ανάγκη για ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης. Από την πλευρά του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας με την ολοκλήρωση της τελετής αναφέρθηκε με συντομία στην χαρισματική προσωπικότητα του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Παράλληλα προέτρεψε δικαστικούς λειτουργούς και δικηγόρους να κρατήσουν ψηλά το επίπεδο της Δικαιοσύνης με εντιμότητα, εργατικότητα και ήθος. Ακολούθως δόθηκε δεξίωση στο αίθριο του Πρωτοδικείου Σπάρτης.Ετικέτες