Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: «Ο Χριστός θα σας βοηθήσει να φτάσετε στη γνώση και στη μόρφωση» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τον Αγιασμό σε σχολεία της περιοχής τέλεσε σήμερα ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μητροπόλεως:

«Φανταστείτε τη σχολική ζωή σαν μια συναρπαστική περιπέτεια. Σκεφτείτε ότι θέλετε να ταξιδέψετε σ’ έναν απέραντο ωκεανό. Θα χρειαστείτε ένα πλοίο αντοχής, γερό με έμπειρους ναυτικούς σαν πλήρωμα· με ανθρώπους στο λιμάνι που θα φροντίζουν για σας και, πάνω απ’ όλα, έναν καπετάνιο συνετό που θα κατευθύνει σωστά την πορεία σας, χωρίς να κινδυνέψετε από υφάλους και σκοπέλους.

Τον ωκεανό της μόρφωσης, λοιπόν, θα τον διαπεράσετε μ’ ένα γερό σκαρί, το σχολείο σας. Οι έμπειροι ναυτικοί, οι καλοί σας καθηγητές και δάσκαλοι, θα κοπιάσουν για να έχετε ταξίδι καλό. Στο σπίτι σας, το δικό σας λιμάνι, η ευλογημένη οικογένειά σας, θα νοιάζεται για την πρόοδό σας. Μην παραλείψετε όμως να διαλέξετε για Καπετάνιο στο ταξίδι σας τον Χριστό! Εκείνος θα σας προφυλάξει απ’ τις παγίδες του ταξιδιού και θα σας βοηθήσει να φτάσετε όχι στη γνώση απλώς, αλλά στη μόρφωση! Με λίγα λόγια, όχι μονάχα να πάρετε πολλές πληροφορίες, αλλά να γίνετε άνθρωποι έντιμοι, φίλοι του Θεού, με σεβασμό για τον άνθρωπο, ικανοί να κάνετε αυτή την κοινωνία τέλεια και άγια!»

Τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός στο Μήνυμα του προς μαθητές των σχολείων με την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς. Στα πλαίσια της επικοινωνίας του ο Σεβασμιώτατος με τους λειτουργούς της παιδείας και τους μαθητές προέστη του Αγιασμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου, το Λύκειο και τα Γυμνάσια του Διδυμοτείχου, το 1ο Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδος, το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδος.

SAM_9208.jpg
SAM_9224.jpg
SAM_9239.jpg
SAM_9240.jpg
SAM_9262.jpg
SAM_9291.jpg
SAM_9308-1024x576.jpg


Ετικέτες