Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Ο Χριστός είναι η πραγματική Σοφία του Θεού (ΦΩΤΟ)

Loading...


«Ο Ιησούς Χριστός είναι η ενυπόστατος και πραγματική Σοφία του Θεού» τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, ερμηνεύοντας στους πιστούς τα περί της εορτής της Μεσοπεντηκοστής, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Μικρού Δερείου, όπου ιερούργησε, την Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής, 6 του μηνός.

Εμψυχώνοντας τέλος τους λιγοστούς κατοίκους του χωριού, που είναι το τελευταίο προς τα Πομακοχώρια με αμιγή χριστιανικό πληθυσμό, τους είπε ότι «σημασία δεν έχει αν είμεθα πολλοί ή λίγοι αλλά αξία έχει ποιόν έχουμε στην καρδιά μας. Αν η Σοφία του Θεού βασιλεύει στην ψυχή μας τότε και πολλοί είμεθα και δυνατοί».

Στα πλαίσια της επισκέψεώς του ο Σεβασμιώτατος στο Μικρό Δέρειο πέρασε από το «Τεκέ» που βρίσκεται εκεί κοντά, όπου οι μουσουλμάνοι των γύρω χωριών, έσπευσαν να εορτάσουν με «κουρμπάνι» τον άγιο Γεώργιο, κατά το παλαιό ημερολόγιο, όπως συνήθιζαν οι προγονοί τους πριν βίαια εξισλαμισθούν. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους πανηγυριστές που τηρούν τα έθιμά τους και τους ευχήθηκε τα δέοντα.

DSC00760.jpg
DSC00778.jpg
DSC00786.jpg
DSC00788.jpg
DSC00789-1024x576.jpg

 Ετικέτες