Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Για να είναι η προσευχή μας γνήσια απαιτείται ταπείνωση, μετάνοια και αυτογνωσία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Επί τη μνήμη του Αγίου Τρύφωνος, ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου  κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς την Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου, 1η του μηνός Φεβρουαρίου ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Δικαίων – Τριγώνου, στο Τριεθνές (σύνορα Ελλάδος – Βουλγαρίας -Τουρκίας), όπου ιδιαίτερα τιμάται από τους αμπελουργούς ο άγιος Τρύφων, με σειρά εορταστικών εκδηλώσεων. 

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον αγιασμό και διάβασε τις ευχές του αγίου «ὑπέρ εὐκρασίας ἀέρων, εὐφορίας τῶν καρπῶν τῆς γῆς καί καιρῶν εἰρηνικῶν». Οι κάτοικοι της κωμοπόλεως προσήλθαν στην Εκκλησία με την παραδοσιακή τους ενδυμασία, όπως συνηθίζουν αυτή τη μέρα.

Ο Σεβασμιώτατος σχολιάζοντας την ευαγγελική περικοπή της ημέρας στους πιστούς μεταξύ άλλων εἰπε: «Όσο υψηλό έργο είναι η προσευχή, τόσο μεγαλύτερη προσπάθεια απαιτεί. Για να προσευχηθούμε χρειάζεται αγώνας. Για να είναι η προσευχή μας γνήσια απαιτείται ταπείνωση, μετάνοια και αυτογνωσία. Ο τελώνης της σημερινής παραβολής μας προσφέρει ένα από τα πιο υπέροχα υποδείγματα αληθινής και θεάρεστης προσευχής. Ας τον μιμηθούμε με ταπεινοφροσύνη επαναλαμβάνοντας εν μετανοία «ὁ Θεός ἱλάσθητί μοι τῷ ἁμαρτωλῷ». Αμήν».Ετικέτες