Γλυφάδας Παύλος: «Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος είναι παράδειγμα για όλο τον Ορθόδοξο κόσμο» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στη Μητρόπολη Αχρίδος βρέθηκε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ.Παύλος μετά από πρόσκληση της Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ.Ιωάννη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο Μητροπολίτης Παύλος επισκέφθηκε μοναστήρια και ναούς στα Σκόπια, και μεταξύ αυτών τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα στο Νερεζί και του Αγίου Ανδρέα στην Μάτκι, τη Μονή του Αγίου Ναούμ, την εκκλησία της Αγίας Σοφίας και της Παναγίας Περιβλέπτου στην Οχρίδα, και στην Πρέσπα την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεσπικοπής Αχρίδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδος εξέφρασε τον ενθουσιασμό για την ιστορική κληρονομιά, αλλά την ίδια στιγμή εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι αυτός ο πλούτος μετατρέπετε σε εστιατόρια είτε λόγω αμέλειας είτε για άλλους λόγους.

Ο Μητροπολίτης Παύλος προεξήρχε στον Εσπερινό για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Μπίτολα. Στο τέλος, ο Μητροπολίτης Παύλος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αχρίδος Ιωάννη που πέρασε πολλά εξαιτίας της πίστης του, υπενθυμίζοντας ότι η πίστη του πρέπει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλο τον ορθόδοξο κόσμο.

Ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, όπου συμπροσευχήθηκαν Επίσκοποι πολλών περιοχών από την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος.

Ο κ.Ιωάννης, μετά το τέλος της Λειτουργίας απευθύνθηκε στον Μητροπολίτη Παύλος ευχαριστώντας τον για την επίσκεψή του και το πολύτιμο δώρο που του έκανε, τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

kurbinovo.jpg
kurbinovo1.jpg
kurbinovo2.jpg
kurbinovo3.jpg
kurbinovo4.jpg
kurbinovo5.jpg
kurbinovo6.jpg


Ετικέτες