Για την ανάγκη των πιστών να εκκλησιάζονται μίλησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η μεγάλη Δεσποτοθεομητοτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου εορτάσθηκε με λαμπρότητα την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου σε όλες τις ενορίες της Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ιερούργησε και ωμίλησε στην πανηγυρική θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο γεγονός της εορτής και στα διδάγματα που πηγάζουν από αυτή σταθείς κυρίως στην αξία της θείας Λατρείας. Η θεία Λατρεία είναι η επικοινωνία του λαού με το Θεό και τους Αγίους. Χριστιανός που δεν συμμετέχει στη θεία Λατρεία είναι πεινασμένος και διψασμένος πνευματικά, διότι δεν νιώθει την χαρά της επικοινωνίας μετά του Θεού.

Ο εκκλη­σια­σμός και η συνειδητή βίω­ση της Θείας Λειτουργίας δί­νει μια άλλη διά­στα­ση στη ζωή του ανθρώπου. Ο εχθρός του Θεού, ο διάβολος μισεί αυτό το σχολείο της Εκκλησίας γιατί θέλει τους ανθρώπους αγραμμάτους, θέλει να μορφώσει τους ανθρώπους με τα δικά του γράμματα και τις δικές του θεωρίες, γι’ αυτό και πολεμείται ο εκκλησιασμός από τα άθεα καθεστώτα, τα οποία θέλουν να κόψουν κάθε σχέση με τη θεία Λατρεία και την ιερότητα της Κυριακής αργίας.

Γι’ αυτό πρώτοι εμείς να σεβασθούμε την αργία της Κυριακής. Να την αγιάσουμε με τον εκκλησιασμό, την εξάσκηση της αγάπης και τα καλά μας έργα.

lam-1.jpg
lam-5.jpg
lam-2.jpg
lam-3.jpg
lam-4.jpg


Ετικέτες