Για πρώτη φορά Αγιασμός των Υδάτων στο Κολυμβητήριο Σπάρτης – Τι προσδοκά η Μητρόπολη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με στόχο οι νέοι και οι νέες της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής να βιώσουν μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο και να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα της εορτής των Θεοφανείων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος τέλεσε για πρώτη φορά, το απόγευμα της Τρίτης 5 Ιανουαρίου 2016, στο Ματάλειο Δημοτικό Κολυμβητήριο Σπάρτης τον Αγιασμό των Υδάτων.

Όταν έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, αρκετά ήταν τα παιδιά της πόλης που βούτηξαν στην πισίνα, για να δεχθούν τη χάρη Του. Ο πρώτος που έπιασε τον Σταυρό έλαβε, ως ευλογία, από τον Σεβασμιώτατο μία εικόνα, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά πήραν από ένα βιβλίο δεχόμενα παράλληλα τα θερμά συγχαρητήρια των παρευρισκομένων.

Με την ολοκλήρωση της τελετής ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Ευστάθιος απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος, που είχε γεμίσει τις εξέδρες και τους παρακείμενους χώρους του Κολυμβητηρίου. Αρχικά αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, να τελείται πλέον ο Αγιασμός των Υδάτων στο Κολυμβητήριο Σπάρτης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διατηρηθούν οι παραδόσεις του λαού μας μέρος των οποίων είναι και οι εορτές της Ορθόδοξης Πίστης. Εξέφρασε τη χαρά του για την μεγάλη συμμετοχή πιστών, αν και επρόκειτο για μία πρωτόγνωρη για την Σπάρτη τελετή, ενώ για τον απρόσμενα ανοιξιάτικο καιρό τόνισε χαρακτηριστικά ότι «όταν ο Θεός το θέλει, ο καιρός υπακούει». Στη συνέχεια εξήγησε, με απλό και κατανοητό τρόπο, το νόημα και τους συμβολισμούς της εορτής των Θεοφανείων. Κατακλείοντας τον λόγο του, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Δ. Σπάρτης κ. Βαλιώτη, τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου κ. Βελισσάρη και τους συνεργάτες τους για την ολοπρόθυμη συμβολή τους.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με τους πιστούς να προσκυνούν τον Τίμιο Σταυρό και να ανταλλάσσουν ευχές με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη.

0701spa (1).jpg
0701spa (2).jpg
0701spa (3).jpg
0701spa (4).jpg
0701spa (5).jpg
0701spa (6).jpg
0701spa (7).jpg
0701spa (8).jpg


Ετικέτες