Γερμανοί επισκέπτες στην Μητρόπολη Λέρου

Loading...


Στα πλαίσια ανταλλαγής επισκέψεων των αδελφοποιημένων δήμων Λέρου και Ασχάϊμ Γερμανίας, αφίχθησαν στο νησί της Λέρου για επτά ημέρες, ομάδα 15 περίπου πολιτών του Δήμου Ασχάϊμ, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχό τους.

Στην Λέρο αφίχθησαν την Τρίτη 15 Απριλίου 2014 με το πλοίο της γραμμής, ενώ ιδιαίτερα πλούσιο είναι το πρόγραμμα φιλοξενίας εκ μέρους του Δήμου.

Στα πλαίσια των εθιμοτυπικών επισκέψεων, η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Μητρόπολή , το πρωί της Τρίτης 15.4, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχ.Κόλλια και τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ.Γ.Βογιατζή, όπου τους καλωσόρισε ο Μητροπολίτης κ.Παΐσιος, και αντηλλάγησαν δώρα.

Οι επισκέπτες μας, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα περιηγηθούν σε πολλά αξιοθέατα της Λέρου, θά ζήσουν μαζί μας την Μ.Εβδομάδα και το Πάσχα, θά επισκεφθούν σχολεία, τη Δημοτική βιβλιοθήκη, το Κάστρο, το πολεμικό μουσείο, ενώ θά λάβει χώρα επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο πεσόντων Γερμανών στο Λακκί. Επίσης, θα έχουν συναντήσεις με φορείς του νησιού, και τέλος οι επισκέψεις θά ολοκληρωθούν στο εκκλησιαστικό γηροκομείο.

Οι επισκέπτες του Δήμου Ασχάϊμ θα αναχωρήσουν αεροπορικώς από τη Λέρο την προσεχή Δευτέρα του Πάσχα, 21 Απριλίου.Ετικέτες