Βαπτίσεις έξι ενηλίκων αλλοδαπών τελέσθηκαν στο Βαπτιστήριο Ενηλίκων της Μητρόπολης Φθιώτιδας (φωτο)

Loading...


Την βάπτιση έξι ενηλίκων αλλοδαπών ετέλεσε σήμερα Τρίτη 28 Ιανουαρίου στο Βαπτιστήριο Ενηλίκων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στον Ιερό Ναό Α­γίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας ο Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ζαφείρης, ως εκπρό­σω­πος του Σεβασμιω­­τα­του, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω σημαντικής εκτάκτου επισκέψεως εις το γραφείο του.

Το Ιερό Μυστή­ριο παρη­κο­λού­θησαν συγγενείς και συγχωριανοί των βαπτισθέντων με πολύ ενδιαφέρον και προσοχή.

Ο Σεβασμιώτατος Μη­τρο­­πολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος μετά την έκτακτη υποχρέωσή του μετέβη στον Ιερό Ναό και απευθυνόμενος στους νέους πιστούς υπογράμ­μισε τα καθήκοντα που έχουν ως μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Επίσης συνεχάρη τους Α­να­δο­χους διά την πνευματική βοήθεια που προσέφεραν στους νέους αδελφούς και την ευλογία που έλαβαν ως συμπαραστάτες του Ιε­ρού Μυστηρίου.

Η όλη τελετή θύμιζε τις βαπτίσεις των χριστιανών των πρώτων χρόνων της Εκκλησίας και είχε έντονο ενθουσιαστικό στοιχείο.

Κάθε φορά που τελούνται Βαπτίσεις ενηλίκων στην Μητρόπολή μας αποδεικνύεται πόσο αποδοτική ποιμαντική ενέργεια ήταν η ίδρυση Σχολής Κατήχησεως της Ιεράς Μητροπόλεως για την προετοιμασία των Κατηχουμένων, ώστε να προσέρχονται με επίγνωση, ελεύθερη βούληση και σεβασμό στο Μυστήριο. Μέχρι ση­με­ρα, από το 2001, έχουν βα­πτι­σθεί περίπου 325 ενήλικες αλλοδαποί.

alt
alt
alt
altΕτικέτες