Αρχισε η συγκέντρωση τροφίμων από την Ι.Μ. Αρτης

Loading...


Σιγά-σιγά εισερχόμαστε στα προεόρτια της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων.

Στις Ιερές Ακολουθίες ψάλλουμε τις υπέροχες Καταβασίες «Χριστός γεννάται δοξάσατε…» και το προεόρτιο Κοντάκιο «Η Παρθένος σήμερον τόν προαιώνιον Λόγον εν σπηλαίῳω έρχεται αποτεκείν απορρήτως…».

Όλοι με αισθήματα χαράς προετοιμαζόμαστε να δεχθούμε το Σωτήρα Χριστό στις ψυχές μας και ζεσταίνουμε την προσωπική φάτνη της καρδιάς μας με έργα αγάπης και φιλανθρωπίας. Δεν μπορούμε ως γνήσιοι ορθόδοξοι χριστιανοί να δεχθούμε ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας στερούνται τα βασικά αγαθά, την σημερινή εποχή της αφθονίας και του υπέρμετρου καταναλωτισμού, όπου παρόλη την οικονομική κρίση, τόνοι αναλωσίμων τροφίμων εξακολουθούν να καταλήγουν στα σκουπίδια.

Γι᾽ αυτό η προσπάθεια και ο αγώνας μας είναι καθημερινός και επίμονος. Πάντα με πνεύμα διάκρισης και ανιδιοτελούς αγάπης συμπαραστεκόμαστε στους δοκιμαζομένους αδελφούς μας. Επειδή όμως αυτές τις Άγιες ημέρες οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται, σκοπός μας είναι να μπει σε κάθε σπίτι η χαρά και η ανακούφιση. Σας καλούμε λοιπόν να εντατικοποιήσουμε τη φιλάνθρωπη δράση μας, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διάρκειας στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ «ΚΑΤΑΦΥΓΗ», όπου συντονισμένα και με πολύ διάκριση θα μοιρασθούν σε αναξιοπαθούντες αδελφούς μας. Η συγκέντρωση των τροφίμων αρχίζει από σήμερα στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Δημητρίου (δίπλα στο Βιβλιοπωλείο) και στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Αρτης.

Με την ευκαιρία αυτή, η Μητρόπολη εκφράζει δημοσίως τις θερμές μας ευχαριστίες προς όλους τους μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας, καθώς και προς κάθε ανώνυμο δωρητή. Ευχόμαστε ο Σαρκωθείς Πανάγαθος και Φιλάνθρωπος Κύριος Ιησούς Χριστός να χαρίζει σε κάθε σπιτικό πλούσια τα Ελέη και τις Δωρεές Του, βοηθώντας ταυτόχρονα να ξεπεράσουμε την πολύπλευρη κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας.Ετικέτες