Αρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ι.Μ. Κορίνθου για τον Αγιο Νικόλαο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με πρωτοβουλία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Κορίνθου, για πρώτη φορά φέτος ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας.

Η πρώτη από την σειρά Εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν έλαβε χώρα χθες, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, με ομιλία του έγκριτου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολου Νικολαΐδη, ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα «Ο Άγιος Νικόλαος ως κανόνας πίστεως και φιλανθρωπίας». Ο κ. Καθηγητής λαμβάνοντας αφορμή από την πλούσια εκκλησιαστική υμνογραφία, παρέθεσε σύντομα βιογραφικά στοιχεία του Αγίου και εν συνεχεία με απλό και κατανοητό λόγο σκιαγράφησε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Αγίου που τον χαρακτηρίζουν ως κανόνα πίστεως και φιλανθρωπίας.

Αμέσως μετά τον κ. Νικολαΐδη, η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορίνθιας υπό την επωνυμία «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ», υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Απ. Παύλου κ. Αναστασίου Γκιούλη, έψαλε ύμνους από την Ακολουθία της εορτής του Αγίου.

Την Εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ευχαριστώντας εγκάρδια τον κ. Καθηγητή, για την ομιλία του, η οποία μας έφερε πιο κοντά στον Άγιο και συγχαίροντας θερμώς την Χορωδία για το εύηχο των εκτελέσεών της και για την πρόοδό της. Δεν παρέλειψε να επαινέσει και τους Εφημερίους του Ι. Ναού, π. Νικόλαο Μπιθαρά και π. Δημήτριο Παπαγεωργίου και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την πρωτοβουλία και την διοργάνωση των Εκδηλώσεων αυτών, οι οποίες θα επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο καθώς σκοπό τους έχουν την πνευματική και πολιτιστική πρόοδο των πιστών και του Ποιμνίου τους.

103_2605.JPG
103_2608.JPG
103_2611.JPG
103_2616.JPG
103_2621.JPG
103_2623.JPG
103_2627.JPG
103_2632.JPG


Ετικέτες