Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τα 41 έτη Αρχιερατείας του Αρχιεπισκόπου Κρήτης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κθδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού μέσα σε κλίμα ευφορίας και ενότητας εορτάσθηκαν τα 41 έτη Αρχιερατίας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής, όπως τούτο συνηθίζεται κάθε έτος. Η Αγρυπνία τελέσθηκε στο νέο Καθολικό της Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Δαμασκηνός με την ευκαιρία αυτή προσκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Άγιο Κρήτης ως πνευματικός της Μονής να τελέσει την ρασοφορία της Ελένης Ανδρουλάκη, δίνοντας το όνομα Θεοδία πρός τιμήν της Οσίας Μεθοδίας της εν Κιμώλω, και στην συνέχεια τέλεσε την είς πρεσβύτερον χειροτονία του Ιερολογιωτάτου Ιεροδιακόνου π. Πορφυρίου Μπικουβαράκη, αδελφού της Ιεράς Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εξέφρασε την χαρά του για τα γεγονότα αυτά της Τοπικής Εκκλησίας αλλά κυρίως συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο γέροντα Αρχιεπίσκοπο Κρήτης που εόρτασε τα σαράντα ένα έτη Αρχιερωσύνης του σε ένα τόπο που αγάπησε, διηκόνησε και ευλόγησε με την παρουσία του για πολλά χρόνια.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης χειροθέτησε είς πνευματικόν τον π. Πορφύριο, τονίζοντας του ότι πρέπει να είμαστε επιεικείς με τους άλλους και αυστηροί με τον εαυτό μας.

Τόν λόγο κατόπιν πήρε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος εκφράζοντας την δοξολογία του στον Θεό και λέγοντας μεταξύ άλλων την σπουδαιότητα που νοιώθει κανείς μέσα στην θεία Λειτουργία όταν συνυπάρχουμε και είμαστε ενωμένοι.

Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου, αντιπροσωπείες Ιερών Μονών από το Άγιον Όρος καί την Κρήτη και αρκετοί κληρικοί.

2402kriti (1).JPG
2402kriti (2).jpg
2402kriti (3).JPG
2402kriti (4).JPG
2402kriti (5).JPG
2402kriti (6).jpg


Ετικέτες