Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Δρυμό (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την πρέπουσα λαμπρότητα τιμήθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η μεγάλη Εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως και εις τους Ουρανούς Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Ιωάννου, εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Κριθιάς και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος της Κοιμήσεως της Παναγίας, πέριξ της κωμοπόλεως της Κριθιάς.

Ανήμερα της εορτής ο Μητροπολίτης Λαγκαδά χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμού.

Μεταξύ του πολυπληθές εκκλησιάσματος το οποίο προσήλθε με πίστη, ευσέβεια και συγκίνηση για να τιμήσει την μεγάλη αυτή εορτή και να προσκυνήσει με ευλάβεια την παλαία και ιστορική εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που φυλάσσεται στον ενοριακό Ιερό Ναό του Δρυμού, παρέστησαν ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης, εκπρόσωποι της Δημοτικής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως καθώς και του Στρατού Ξηράς.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην σημερινή μεγάλη Θεομητορική εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου καθώς επίσης και στο μαρτύριο του επίσης σήμερα τιμωμένου από την Εκκλησία μας, Αγίου Λούπου, ενώ καταλήγοντας έκανε εκτενή αναφορά στους συμβολισμούς και τις παραστάσεις που απεικονίζονται στην Εικόνα της Κοιμήσεως Θεοτόκου, τονίζοντας την συμβολή της Μεγάλης Μητέρας όλων μας στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας αλλά και στην ζωή του καθενός μας γενικότερα.

2308lagk.jpg
2308lagk1.jpg
2308lagk2.jpg
2308lagk3.jpg
2308lagk4.jpg
2308lagk5.jpg
2308lagk6.jpg
2308lagk7.jpg

 Ετικέτες