Απάντηση σε δημοσιεύματα από το εκκλησιαστικό συμβούλιο Λαχανιάς

Loading...


Από το Εκκλησιαστικό συμβούλιο Λαχανιάς εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

“Με αφορμή τα κατά καιρούς εμφανιζόμενα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο που αφορούν την Ενορία Λαχανιάς, ως μέλη του Εκκλ. Συμβουλίου της Λαχανιάς αναφέρουμε τα παρακάτω:

Μετά την συνταξιοδότηση του επί πολλά έτη Εφημερίου μας, π. Γεωργίου Παπαγεωργίου, η Ενορία μας έμεινε χωρίς τακτικό Εφημέριο λόγω της εκ του Νόμου αδυναμίας διορισμού νέου Ιερέα.

Έκτοτε, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, εξασφάλιζε την παρουσία Ιερέως, προκειμένου να συνεχίζεται αδιάκοπα η λειτουργική διακονία στην Ενορία Λαχανιάς. Ουδέποτε, και εφόσον υπήρχε προηγουμένως συνεννόηση με τα Μέλη του Εκκλ. Συμβουλίου, δεν πραγματοποιήθηκε Θ. Λειτουργία, Μνημόσυνο ή άλλη τελετή.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο μεριμνούσε και μεριμνεί για τα πάσης φύσεως διοικητικά θέματα, οικονομικές και φορολογικές εκκρεμότητες προς την Ιερά Μητρόπολη, την ΔΟΥ Ρόδου και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Η Ενορία Λαχανιάς, καίτοι στερείται τακτικού Εφημερίου, συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία της και τα κάθε λογής δημοσιεύματα και σχόλια μόνο βλάπτουν την Εκκλησία, αφού προέρχονται από εμπαθή άτομα με ιδιοτελείς σκοπούς, που δεν έχουν καμία σχέση με την Ενορία μας.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Λαχανιάς”Ετικέτες