Αντιαιρετική ημερίδα για γιόγκα, διαλογισμό και νεοειδωλολατρεία

Loading...


Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014, σε μία κατάμεστη από λαϊκούς και κληρικούς  αίθουσα, στην Αίθουσα Πολιτισμού Δήμου Ν. Ζίχνης ΜΑΡΙΑΝΝΑ, διεξήχθη με μεγάλη ομολογουμένως, επιτυχία, η Αντιαιρετική Ημερίδα που διοργανώθηκε απο το Αντιαιρετικό Γραφείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου, με θέμα: «Νεοφανείς αιρέσεις και πρακτικές της Νέας Εποχής».

Στην ανωτέρω ημερίδα προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν: Ο Οσιολογιώτατος Μοναχός π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας και πτυχιούχος Θεολογίας, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Γιόγκα, Διαλογισμός», ο έγκριτος καθηγητής θεολόγος κ. Λάμπρος Σκόντζος, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Νεοειδωλολατρεία μία σύγχρονη πνευματική, κοινωνική και εθνική απειλή» και ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Θεόφιλος Λεμοντζής, διδάκτωρ Θεολογίας, με θέμα: Τα ψευδοθαύματα και η πλάνη των ανατολικών θρησκευτικών ρευμάτων. Τα όπλα του Χριστιανού εναντίον των δαιμονικών δυνάμεων.
Τούς τρεις προσκεκλημένους ομιλητές παρουσίασε στο πολυπληθές κοινό ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Βαμβακίδης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Εντεταλμένος της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου επί των αιρέσεων. 

Οι τρεις εκλεκτοί ομιλητές παρουσίασαν με άρτια συγκροτημένο, τεκμηριωμένο και εύληπτο λόγο τα επί εισηγήσει θέματά τους, ικανοποιώντας το πολυπληθές ακροατήριο, που προσήλθε με πολύ ενδιαφέρον από κάθε γωνιά της μητροπολιτικής μας περιφερείας.

Στο τέλος της ημέρίδας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος ευχαρίστησε θερμώς τους τρεις ομιλητές για την κατά πάντα επιτυχή παρουσίαση και διαπραγμάτευση των θεμάτων τους, εκφράζοντας εκ μέρους όλων των πιστών της τοπικής Εκκλησίας, την ευγνωμοσύνη και την εν Χριστώ αγάπη προς τα σεβαστά πρόσωπά τους.

1

1Ετικέτες