Αναστάσεως ημέρα στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

Loading...


O Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς  προέστη των λατρευτικών συνάξεων, επί τη εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου, στην έδρα της Μητροπόλεως  στο Διδυμοτειχο, και στην Ορεστιάδα.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ιερούργησε επί του ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου. Στον ίδιο Ναό το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος προέστη της Αναστασίμου Ακολουθίας και της Πασχαλινής Θείας Λειτουργίας. Την Αναστάσιμη ακολουθία παρακολούθησαν ο Βουλευτής Έβρου Α. Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Κων. Βασιλειάδης και πλήθος πιστών.

Αργά το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Ελληνικό Φυλάκιο Διλόφου, στο Τριεθνές (σύνορα Ελλάδος, Βουλγαρίας, Τουρκίας) όπου συμπαραστούμενος από το στρατιωτικό ιερέα Αρχιμ. Μελέτιο Κουράκλη, ο οποίος αυτές τις μέρες περιόδευσε τις στρατιωτικές μονάδες της περιοχής, τέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως για τους ακρίτες που άγρυπνα φυλάνε τα σύνορα της Πατρίδας.

Την Κυριακή του Πάσχα το πρωί ο Σεβασμιώτατος προέστη του Εσπερινού της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος, όπου το Ευαγγέλιο ανεγνώσθη εκτός της ελληνικής στα ιταλικά, λατινικά, τουρκικά, αγγλικά, αραβικά και γερμανικά, και το απόγευμα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας, οπου το Ευαγγέλιο ανεγνώσθη εκτός της ελληνικής στα αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, ρωσικά, τουρκικά, σερβικά, ρουμανικά, γαλλικά, γερμανικά και αραβικά.Ετικέτες