Αμαθούντος Νικόλαος: Η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός μάς βοήθησαν και κρατηθήκαμε σε δύσκολες εποχές (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στο ασφυκτικά γεμάτο Κηποθέατρο Λεμεσού, με περισσότερους από 2000 θεατές, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 26ης Μαΐου 2014 η συναυλία που διοργάνωσε η Φιλόπτωχος Αδελφότητα της Μητροπόλεως Λεμεσού.

Ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Ισαάκ, ο οποίος είχε και την γενική ευθύνη για την εκδήλωση, άνοιξε την μουσική αυτή βραδιά δίνοντας το στίγμα για το τί θα επακολουθούσε. 

Τίμησε επίσης εκ μέρους της Μητροπόλεως τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, ο οποίος κάθε χρόνο διαθέτει δωρεάν τα σκηνικά της εκδήλωσης.

Στο μουσικό σεργιάνι στον Πόντο, την Μικρά Ασία και την Κύπρο με οδηγό και κεντρική ερμηνεύτρια την Αρετή Κετιμέ, έλαβαν μέρος το Μουσικό Σχήμα της Μητροπόλεώς , η Εκκλησιαστική χορωδία «Ρωμανός ο Μελωδός», η Χορωδία «Ανατολή» και οι χορευτές του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού.

Την όλη εκδήλωση έκλεισε με τον πατρικό του λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Στις δύσκολες αυτές ημέρες που ζούμε όχι μόνο εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά πολύ περισσότερο εξ αιτίας των κρίσιμών εθνικών μας θεμάτων αλλά και των κοινωνικών πολλών δυσκολιών που ζούμε, στις μέρες μας όπου πολλοί και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό ηθελημένα προσπαθούν να αλλοιώσουν την ταυτότητα μας και να μας παρουσιάσουν ότι δήποτε άλλο από αυτό που ήμαστε, η αποψινή εκδήλωση δίνει την απάντηση και λέει ότι εμείς εδώ στον τόπο μας είμαστε ένα κομμάτι της πονεμένης μεν αλλά περήφανης Ρωμιοσύνης. Και ας ακούσουν όλοι αυτοί την φωνή του Εθνομάρτυρος Κυπριανού στα βάθη των αιώνων που είπε ότι η «Ρωμιοσύνη εν να χαθεί όντας ο κόσμος λείψει». Και όπως η Ρωμιοσύνη ήξερε και ξέρει να τραγουδά και τον πόνο και την χαρά, να ζεί και τον πόνο και τον θάνατο αλλά και την Ανάσταση και εμείς μπορεί να βρισκόμαστε σε αυτή την δύσκολη και δεινή θέση αλλά ελπίζουμε στον Αναστάντα Χριστό. Κρατηθήκαμε στον τόπο τούτο τόσους αιώνες όχι εξ αιτίας της ανθρώπινης μας δύναμης αλλά επειδή είχαμε ρίζες, αξίες και πράγματα τα οποία μας στήριξαν. Η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός μας, ήταν αυτά που μας βοήθησαν και κρατηθήκαμε σε δύσκολές εποχές και αυτά είναι που θα μας κρατήσουν και τώρα και θα τα καταφέρουμε και θα επιβιώσουμε.» Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστές της συναυλίας που αφιέρωσαν χρόνο και κόπο για την επιτυχία της.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους της εκδήλωσης ήταν και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βόστρων κ.Τιμόθεος (Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Κύπρο) και Ζιμπάμπουε κ.Σεραφείμ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας).



Ετικέτες