Αθωώθηκε ο Μητροπολίτης Καρπάθου

Loading...


Αθώοι κρίθηκαν από το Μεταβατικό Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρπάθου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ.κ. Αμβρόσιος και ακόμη 4 κάτοικοι της Καρπάθου που κατηγορήθηκαν για παράβαση καθήκοντος με πράξη και δια παραλείψεως κατ’ εξακολούθηση, από κοινού και κατά μόνας και για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως κατ’ εξακολούθηση, από κοινού και κατά μόνας.

Οι κατηγορούμενοι εφέροντο να επέτρεψαν την ανέγερση αυθαίρετων κατασκευών στον Ιερό Ναό της «Παναγίας Λαρνιώτισσας»!

Οι πρώτοι τρεις κατηγορούμενοι ως μέλη της επιτροπής ενστάσεων του τμήματος Πολεοδομίας του Επαρχείου Καρπάθου, που συνεδρίασαν στις 6/7/2009 στην Κάρπαθο, έλαβαν κατά πλειοψηφία – μειοψηφούντος του Προέδρου της επιτροπής, απόφαση με την οποία έκαναν δεκτή την ένσταση της εκκλησιαστικής επιτροπής, εκπροσωπούμενης από τον Σεβαμιότατο κατά της με αριθ. 602/20/1/2009 έκθεσης αυτοψίας αυθαιρέτου του τμήματος Πολεοδομίας του Επαρχείου Καρπάθου.

Ο τέταρτος , κατηγορήθηκε για το ό,τι ενεργώντας ως δασονόμος του Επαρχείου Καρπάθου από 30/8/2007 έως και τουλάχιστον την 1/9/2010, παρέλειψε να προβεί στις νόμιμες ενέργειες ώστε να σταματήσει η παράνομη συμπεριφορά της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της «Παναγίας Λαρνιώτισσας», που συνίστατο στην χωρίς αδειοδότηση της υπηρεσίας του κοπή δέντρων και κατασκευή αυθαιρέτων κτισμάτων σε δασική περιοχή και στην τσιμεντόστρωση του δρόμου προσπέλασης.

Ο πέμπτος κατηγορούμενος, εφέρετο, ενεργώντας ως προϊστάμενος του ΙΚΑ Καρπάθου από 30/8/2007 έως και τουλάχιστον την 1/9/2010, να παρέλειψε να προβεί στις νόμιμες ενέργειες ώστε να σταματήσει η παράνομη συμπεριφορά της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, που συνίστατο στην δίχως καταβολή των αναλογούντων ενσήμων κατασκευή αυθαιρέτων κτισμάτων σε δασική περιοχή και στην τσιμεντόστρωση του δρόμου προσπέλασης.
 Ετικέτες