Αγρυπνία στο Λαγκαδά παρουσία του ο Καθηγούμενου της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους (ΦΩΤΟ)

Loading...


Επί τη ευκαιρία της παρουσίας του Ιερού Λειψάνου του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, εις τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά και της εορτής του Αγίου Θεοδώρου του Τύρωνος, τελέσθηκε το βράδυ της 16ης του μηνός Φεβρουαρίου τ.μ., Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Στις Ακολουθίες της Ιεράς Αγρυπνίας οι οποίες τελέσθηκαν μέσα σε κλίμα κατανύξεως και συμφώνος με το Αγιορείτικο Τυπικό, παρέστησαν μεταξύ των άλλων ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Ιβήρων Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ, ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Βασιλείου, π. Ευσέβιος Σπουργίτης, καθώς και πλήθος Πιστών οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια για να προσκυνήσουν και να λάβουν την Χάρη αυτού του σπουδαίου κειμηλίου το οποίο φιλοξενείται για λίγες ώρες εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Στην σύντομη ομιλία του, προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στους δύο μεγάλους τιμωμένους Αγίους, Θεόδωρο του Τήρωνος και Χαράλαμπο τον Ιερομάρτυρα και Θαυματουργό, ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής των Ιβήρων, π. Ναθαναήλ, που είχε την ευγενή καλοσύνη να κομίσει το Σεπτό Λείψανο, το οποίο και φυλάσσεται εις την Ιερά Μονή Παναγίας της Πορταϊτίσσης Κορνοφωλιάς Έβρου, ενώ προέτρεψε όλους τους παρισταμένους να βάζουν σωστές προτεραιότητες στην ζωή τους, έχοντας ως κέντρα αυτής, τα φωτεινά παραδείγματα της ζωής των Αγίων της Εκκλησίας μας.  

 Ετικέτες