Αγρυπνία για τον Οσιο Πορφύριο στον Πύργο, χοροστατούντος του Ωλένης Αθανασίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ιερά Αγρυπνία για δεύτερη συνεχή χρονιά με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού, τελέσθηκε το βράδυ της Τρίτης 1η Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πύργου, για τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη τον διορατικό και θαυματουργό, ο οποίος αγαπούσε τον Θεό, αλλά αγαπούσε παράλληλα και τους ανθρώπους, έζησε δε οσιακά κατά το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνος, και κοιμήθηκε ειρηνικά εν Κυρίω στις 2 Δεκεμβρίου 1991.

Κατά την Ιερά Αγρυπνία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ Αθανάσιος, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο λόγο, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων τον γέροντα Πορφύριο, ως πρότυπο και φωτεινό οδηγό για την ζωή κάθε Χριστιανού στην σημερινή δύσκολη εποχή μας, ενώ συμμετείχαν οι Ιερείς π. Γρηγόριος Πάπαρης π. Νικόλαος Κατσηδήμας, π. Άγγελος Ζέζας, π. Γεώργιος Κάμπρας, π. Ρωμανός Καββαθάς και ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νεκτάριος Συμεωνίδης.

Αρκετοί ενορίτες καθώς επίσης και άλλοι Χριστιανοί της πόλης του Πύργου, προσήλθαν για να τιμήσουν και να συμπροσευχηθούν, προκειμένου να έχουν την προστασία του νέου Αγίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, ο οποίος υπήρξε η φανέρωση και η εκδήλωση της πρόνοιας του Θεού στην σύγχρονη κοινωνία μας.

Προικισμένος ο όσιος Πορφύριος, ο απλός και ταπεινός άγιος, όχι με την κοσμική σοφία αλλά με την σοφία του Θεού αφού άλλωστε ήταν γνήσιος φίλος του Χριστού, καθώς επίσης και με άλλα πολύ σπάνια πνευματικά χαρίσματα δίδασκε με την ζωή του και τον λόγο του ότι: «ο Χριστός είναι η πηγή της ζωής, της χαράς, του φωτός του αληθινού καθώς επίσης ότι ο Χριστός είναι το πάν», ενώ ευεργέτησε πλήθος πιστών, όσο ζούσε με την φωτισμένη παρουσία του, τον θεόπνευστο λόγο του, και με την διάπυρη προσευχή του. Συνεχίζει δε να ευεργετεί όμως και μετά την οσιακή κοίμησή του, με τις θαυμαστές ενέργειες και επεμβάσεις του.

Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας

0312ili.JPG
0312ili1.jpg
0312ili2.JPG
0312ili3.JPG
0312ili4.jpg
0312ili5.jpg
0312ili6.jpg
0312ili7.jpg
0312ili8.JPG
0312ili9.JPG


Ετικέτες