«Αγκαλιά» για 200 άπορα παιδιά από την τοπική εκκλησία

Loading...


Εντείνονται οι πρωτοβουλίες της τοπικής Εκκλησίας που έχουν ως στόχο τη σίτιση παιδιών που στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη, οι οποίες υπολογίζεται ότι αγκαλιάζουν 200 περίπου μαθητές και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.

Η συνεργασία της Μητρόπολης Δημητριάδος με τους διευθυντές των σχολείων της Μαγνησίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και σαφή αυξητική τάση των νέων περιπτώσεων που προστίθενται. Με κάθε διακριτικότητα προσφέρεται πρωινό στους μαθητές που στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από τον άμεσο κοινωνικό περίγυρο.

Οσο οξύνεται η οικονομική κρίση, τόσο περισσότερα περιστατικά καταγράφονται, από τους ιερείς της τοπικής Εκκλησίας, οι οποίοι σπεύδουν να συνδράμουν κάθε περίπτωση και πάντα σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Μητρόπολης Δημητριάδος, Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαϊωάννου, επεσήμανε ότι η Μητρόπολη Δημητριάδος συνδράμει αδιακρίτως όσους έχουν ανάγκη, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, προσφέρεται και μεσημεριανό φαγητό σε οικογένειες που έχουν παιδιά και βιώνουν πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. «Υπάρχουν άνθρωποι που είχαν κάποτε οικονομικές δυνατότητες και σήμερα βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο, χωρίς κανένα οικονομικό εφόδιο. Πολλοί έχουν χάσει τις δουλειές τους ή είναι χαμηλόμισθοι, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις ανάγκες σίτισης της οικογένειάς τους» υπογράμμισε ο π. Μάξιμος.

Ανάλογη εικόνα μετέφερε ο προϊστάμενος της Ευαγγελίστριας π. Κωνσταντίνος Αυγέρης, επισημαίνοντας ότι «στη δική μας ενορία έχουμε δέκα περιπτώσεις παιδιών που υποσιτίζονται και υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων της ενορίας μας, προκειμένου να καταγραφούν και νέα αιτήματα». Παράλληλα παρατηρείται άνοδος τις τελευταίες ημέρες στους σιτιζόμενους από το Σπίτι Γαλήνης του ναού, αρκετοί από τους οποίους είναι άνεργοι οικογενειάρχες ή χαμηλόμισθοι, οι οποίοι ζητούν βοήθεια.

Συγκλονιστική είναι η διαπίστωση ότι η ραγδαία μείωση των εισοδημάτων, σε συνάρτηση με την απώλεια εργασίας έχουν προκαλέσει δυσάρεστες ανατροπές στην καθημερινότητα πολλών οικογενειών.

«Βοηθάμε αρκετές οικογένειες, οι οποίες για λόγους κοινωνικούς, για να μην γίνουν δηλαδή, αντιληπτές από τον κοινωνικό τους περίγυρο, δεν έρχονται να πάρουν φαγητό και τους συνδράμουμε με διακριτικότητα, δίνοντάς τους τρόφιμα, διότι έχουν μικρά παιδιά» όπως ανέφερε ο π. Στέφανος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Παράλληλα ο ίδιος ιερέας ανέφερε ότι «προμηθεύουμε με σχολικά είδη και γραφική ύλη τα παιδιά που έχουν ανάγκη», δίνοντας το στίγμα των προσπαθειών που καταβάλλονται, προκειμένου να βοηθηθούν εκατοντάδες ενήλικες αλλά και παιδιά που βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της κρίσης.Ετικέτες