Αγιασμός στο Σχολείο Ενισχυτικής Διδασκαλίας της Μητροπόλεως Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με την Χάρη του Θεού και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, ξεκίνησαν τα μα­θή­ματα του Σχολείου Ενισχυτικής Διδασκαλίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώ­τι­δος για το διδακτικό έτος 2014 – 2015.

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στις 5.30 το απόγευμα τελέσθηκε ο καθιε­ρω­μέ­νος αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Λαμίας, όπου παραδίδονται καθημερινά τα μαθήματα, παρουσία Ιερέων της πόλεως, των δασκάλων, των μαθητών και των γονέων.

Στο συγκεκριμένο Σχολείο της Ιεράς Μητροπόλεως φοιτούν εντελώς δω­ρε­άν μα­θη­τές Δημοτικού Σχολείου, όπου με την μέριμνα της υπευθύνου κας. Χριστίνας Κουτκιά, τ. προϊσταμένης της Α/θμίου Εκπαιδεύσεως και με την ενεργό βοή­θει­α 30 εμπείρων δασκάλων προσφέρουν στα παιδιά γνώσεις στα μαθήματα όλων των τάξεων του Δημοτικού, σε ξένες γλώσσες όπως τα αγγλικά και τα γαλλικά καθώς επίσης και μαθήματα λογοθεραπείας.

Στην σύντομη ομιλία του ο Ποιμενάρχης έδωσε χρήσιμες συμβουλές στους μαθητές για την πρόοδό τους και ανέφερε πως η τοπική μας Εκκλησία θα τους συμπαρασταθεί σε ό,τι χρειαστούν. Απευ­θυ­νό­με­νος στις δα­σκά­λες τις ευχαρίστησε για τον χρόνο πού διαθέτουν, αλλά και για τον κόπο, στον οποίο υποβάλλονται και πως αυτό που επιτελούν αποτελεί θεάρεστο έργο και κοινωνική προσφορά. Τέλος σε όλα τα παιδιά και τις δασκάλες ο Σεβασμιώτατος προσέφερε από ένα τετράδιο.  Ετικέτες