Αγιασμός στο ραδιόφωνο της Μητρόπολης Αργολίδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο καθιερωμένος αγιασμός του Ραδιοφώνου της Μητροπόλεως Αργολίδος, για το νέο ραδιοφωνικό έτος, τελέστηκε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 από τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, παρόντων του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, τον διευθυντή κ. Καζά, καθώς και των συνεργατών του ραδιοφώνου.

Μετά το πέρας του αγιασμού, ακολούθησε χαιρετισμός από τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο , τον διευθυντή του ραδιοφώνου κ. Καζά και τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Επιδαύρου κ. Καλλίνικο.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΎ

Ο Ρ/Σ της Ι.Μ. Αργολίδος άρχισε να λειτουργεί πειραματικά το 1991. Αρχικά αναμετέδιδε το πρόγραμμα του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδας και της Πειραϊκής Εκκλησίας, λειτουργώντας μόνο για 4 ώρες ημερησίως.

Λίγους μήνες αργότερα ξεκίνησε η σύνδεση με τους Ιερούς Ναούς του Ναυπλίου αρχικώς και κατόπιν του Άργους για την μετάδοση των ιερών ακολουθιών . Το 1992 ο Ρ/Σ οργανώνεται καλύτερα με Δ/ντή τον κ.Δημ. Μπονταϊτη.

Το 1995 ορίζεται νέο Δ/Σ με Δ/ντή τον τότε Ιεροδιάκονο και νυν Επίσκοπο Επιδαύρου κ.κ Καλλίνικο Κορομπόκη. Από το 1996 έως και το 2001 Διευθυντής του διετέλεσε ο π. Κωνσταντίνος Σχοινοχωρίτης τ. Προϊστ. Καθεδρικού Ι.Ν. Αγ. Πέτρου Άργους

Με την υπ αριθ.43/1-7-2003 του ΕΣΡ εκδίδεται βεβαίωση νομίμου λειτουργίας.

Το 2001 ορίζεται Δ/ντής ο κ.Γεώργιος Καζάς (ο οποίος και παραμένει ως σήμερα) και κατόπιν νέο Δ/Σ. Με τον παλιό τρόπο «παίζοντας» εκπομπές από κασέτες ο Ρ/Σ πλέον λειτουργεί με δικό του πρόγραμμα από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ.

Το 2004 αγοράζεται καινούριος πομπός και μετεγκαταστάθηκε το κέντρο εκπομπών από την Αγ.Μαρίνα (κάστρο Άργους) στον Προφήτη Ηλία Κεφαλαρίου . Από το 2005 ο Ρ/Σ εξελίσσεται σε ψηφιακό και το πρόγραμμά του συμπληρώνουν επιλεγμένεςεκπομπές των Ρ/Σ της Πειραϊκής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδας, εκπέμποντας πλέον καθ όλο το 24ωρο.

Το 2010 εγκρίνεται η άδεια της κεραιοδιάταξης του Ρ/Σ και ουσιαστικά χορηγείται κανονική πλέον άδεια λήψεως και εκπομπής του. Στις 22 Φεβρουαρίου 2010 ο σταθμός, μετά από επίπονη προσπάθεια, αποκτά την επίσημη άδεια λειτουργίας του με την υπ. αριθμ. 554/3 /22-2-2010 απόφαση του Ε.Ε.Τ.Τ..

 

MHTROPOLH1.jpg
MHTROPOLH1A.jpg
MHTROPOLH1AA.jpg
MHTROPOLH1AAA.jpg
MHTROPOLH1AAAA.jpg
MHTROPOLH1AAAAA.jpg
MHTROPOLH1AAAAAA.jpg
MHTROPOLH1AAAAAAA.jpg
MHTROPOLH1AAAAAAAA.jpg
MHTROPOLH1AAAAAAAAA.jpg
MHTROPOLH1AAAAAAAAAA.jpg
MHTROPOLH1AAAAAAAAAAA.jpg
MHTROPOLH1AAAAAAAAAAAA.jpg


Ετικέτες