Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος(ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015, το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος τέλεσε τον αγιασμό επί τη ενάρξει της νέας σχολικής χρονιάς στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ», παρουσία του Διευθυντού αυτής κ. Ιωάννη Παπαχρόνη, των καθηγητών και των μαθητών.

 Στόχος της Σχολής δεν είναι μόνο να βγάλει άριστα καταρτισμένους Ιεροψάλτες, αλλά να διατηρήσει και μεταλαμπαδεύσει τη γνήσια εθνική  μουσική παράδοση που κληροδοτήθηκε ως παρακαταθήκη στις νέες γενιές, στα νέα παιδιά. Θέλει έτσι να συμβάλει όχι μόνο στη διάσωσή της, αλλά και στην ανάδειξή της, αφού χαρακτηρίζεται ως ένα απ’ τα πλουσιότερα και πλέον αξιόλογα μουσικά είδη στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Η Σχολή στεγάζεται στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης.

Ακολούθως, ο Σεπτός Μητρ. Θεσσαλιώτιδος τέλεσε τον αγιασμό στον Σύλλογο Ορθοδόξου Χριστιανικής Αγωγής «Ο Άγιος Σεραφείμ» επί τη ενάρξει του νέου κύκλου εκδηλώσεων, ομιλιών και μελέτης της Αγίας Γραφής.

 

 

 

 Ετικέτες