Αγιασμός στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τελέστηκε ο Αγιασμός ενάρξεως των μαθημάτων στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Ανθιμος, ενώ παρών ήταν και ο Μητροπολίτης Κίτρους, κ.Γεώργιος, καθώς διδάσκει ως Τακτικός Καθηγητής.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης απευθύνθηκε σε όλους τους παριστάμενους με θερμά λόγια πατρικών νουθεσιών και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις διδακτικές επιδιώξεις και τους επιστημονικούς στόχους όλων των Προγραμμάτων Σπουδών.

Μετά τον Αγιασμό πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Ακαδημίας η τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδών, στην οποία συμμετείχε ως εισηγητής και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος.

Η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία ιδρύθηκε το 2007 και συγκαταλέγεται μεταξύ των ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η εισαγωγή γίνεται μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων, η φοίτηση είναι υποχρεωτική. Στους φοιτητές παρέχεται δωρεάν σίτιση και, υπό προϋποθέσεις, δωρεάν διαμονή στην Εκκλησιαστική Εστία.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Κίτρους και τη συμμετοχή καθηγητών και φοιτητών της Ακαδημίας (Τμήμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων) ξεκίνησε Πρόγραμμα Καταγραφής Κειμηλίων σε Ναούς και Μονές της Πιερίας. Το Πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος είναι ο πρώτος καθηγητής της Ακαδημίας που ανήλθε στον επισκοπικό βαθμό του Μητροπολίτη.Ετικέτες