Αγιασμός νέας κατηχητικής χρονιάς στην Ι.Μ. Λευκάδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τη Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του Αγιασμού, με την επίκληση της Χάρης του Θεού δηλαδή, ξεκίνησε χθες Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 η νέα κατηχητική χρονιά για τις Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές των Ενοριών .

Πλήθος παιδιών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας και συμμετείχε στους Αγιασμούς που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Λευκάδος κ. Θεόφιλος στο Μητροπολιτικό Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος (με τη συμμετοχή μάλιστα των φιλοξενουμένων αυτές τις μέρες παιδιών της μπάντας της Φιλαρμονικής Ιθάκης) και στην Ενορία Αγίου Νικολάου Λευκάδος το πρωί της Κυριακής, καθώς και στους Σφακιώτες και στην Καρυά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Εξάλλου, το όμορφο ταξίδι τους με το νοητό Πλοίο της Εκκλησίας και για τη φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησαν την ίδια ημέρα οι Ενοριακές Συντροφιές των ενοριών Αγίου Μηνά Λευκάδος, Βασιλικής, Νυδριού και Τσουκαλάδων, καθώς και στην Ιθάκη, ενώ οι υπόλοιπες ενορίες θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015.

Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε στο σχετικό μήνυμά του ιερείς, κατηχητές, παιδιά και γονείς να αξιοποιήσουν αυτή την ουσιαστική ευκαιρία που προσφέρει η Εκκλησία μας με τα «κατηχητικά σχολεία», όπως τα ήξεραν οι παλιότεροι, όχι για να αποκομίσουν θρησκευτικές γνώσεις, αλλά για να μοιραστούν τη Ζωή την αληθινή, να ζήσουν με τον Χριστό, στην αγκαλιά της Εκκλησίας μας, ξεκινώντας από τη Θεία Λειτουργία και συνεχίζοντας με τις συζητήσεις προβληματισμού, τις ψυχαγωγικές ευκαιρίες, τα πρωταθλήματα, τις εκδρομές και τις γιορτές και ό,τι άλλο διοργανώνει η τοπική μας Εκκλησία, προκειμένου τα παιδιά Της να χαίρονται γνήσια από «εδώ και τώρα» την χαρά του Ουρανού.

Η πρόσκληση παραμένει ανοιχτή για μικρούς και μεγάλους!

Σύντομα θα ανακοινωθεί το λεπτομερές πρόγραμμα των παιδικών και νεανικών Συντροφιών ανά Ενορία!

Πληροφορίες μπορείτε να ζητάτε από το «Κέντρο Νεότητας»της Ι. Μητροπόλεώς μας στα τηλ.: 2645022415 (εσ.: 21-23) ή στο facebook με το όνομα «Κέντρο Νεότητας Λευκάδα» .