Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς απο τον Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014, πρώτη μέρα του νέου σχολικού έτους, τελέσθηκε σε όλα τα σχολεία της Μητροπόλεως ο καθιερωμένος Αγιασμός. Οι ιερείς που τέλεσαν τους Αγιασμούς σε Γυμνάσια και Λύκεια, μοίρασαν σε όλους τους μαθητές επιστολή του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως με ευχές για την νέα σχολική χρονιά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος τέλεσε νωρίς το πρωί τον Αγιασμό στο 2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρουπόλεως.

Ακολούθησε ο Αγιασμός εμπρός από το 4ο Γυμνάσιο όπου ήταν επίσης συγκεντρωμένοι και οι μαθητές του 1ου και 3ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου παρόντος και του Εβρίτη υφυπουργού Παιδείας κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου και εκπροσώπων των τοπικών αρχών, καθώς και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως τέλεσε τον Αγιασμό στο Δημοτικό Σχολείο του Απαλού, σε ένα καινούργιο κτίριο το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά την φετινή σχολική χρονιά.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές να έχουν καλή χρονιά και καλή πρόοδο στα μαθήματά τους και στους καθηγητές να έχουν υπομονή στην δύσκολη, όπως αναμένεται, σχολική χρονιά.

Στο σύντομο χαιρετισμό του επικεντρώθηκε στις δυο μεγάλες αξίες, την μόρφωση και την εκπαίδευση, αξίες που έχουν σχέση με την παιδεία και το μέλλον αυτού του τόπου που είναι οι μαθητές και οι νέοι.

Με την μόρφωση διαμορφώνουμε την κατάλληλη μορφή στη ζωή και στον χαρακτήρα μας, ενώ με την δεύτερη, την εκπαίδευση αποκτούμε την παιδεία, ένα βασικό στοιχείο για μια κοινωνία με αρχές και οργάνωση ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Μητροπολίτου.



Ετικέτες