Αβύδου Κύριλλος: Οφείλουμε να πορευτούμε αταλάντευτα και σταθερά στον δρόμο της λύτρωσης και της σωτηρίας(ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην ιδιαιτέρα του πατρίδα την Λαμία βρέθηκε το διήμερο 14 και 15 Ιουνίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την Κυριακή το πρωί ιερούργησε και ωμίλησε στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αφού πρώτα εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο για την άδεια και ευλογία της τελέσεως της Θείας Λειτουργίας, αναφέρθηκε στην κλήση των τεσσάρων μαθητών από τον Κύριο, της ευαγγελικής περικοπής τονίσας ότι η πρόσκληση του Κυρίου υπάρχει στον καθένα μας, στη ζωή του καθενός μας με διαφορετικό πολλές φορές τρόπο, με διαφορετικά σημεία και γεγονότα, σημεία τα οποία οφείλουμε να αποκρυπτογραφήσουμε για να καταλάβουμε το νόημά τους. Και για τον καθένα από εμάς η κεντρική ιδέα του νοήματος είναι ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τα πάθη μας και τον εαυτό μας και να μιμηθούμε τους Αποστόλους σε αυτό το πνεύμα της Ιεραποστολής και θυσίας για να ακτινοβολούμε το μήνυμα της Αναστάσεως.

Από αυτό έχει ανάγκη ο κόσμος. Αυτό είναι που θα χορτάσει τον κόσμο. Αυτό είναι που ισορροπήσει τον κόσμο και θα δώσει γαλήνη στην ψυχή κάθε ανθρώπου. Όταν λείπει αυτό ακόμα και όλα τα αγαθά να έχουμε είμαστε δυστυχείς και νοιώθουμε αυτή τη δυστυχία.

Μέσα από την προσευχή μας, μέσα από τη ζωή μας και μέσα από τα Μυστήρια της Εκκλησίας, οφείλουμε να αφήσουμε ότι μας κρατάει μακριά από την παρουσία του Θεού και του Αγίου Πνεύματος και να πορευτούμε τον δρόμο αταλάντευτα και σταθερά, όπως οι Απόστολοι, οι Μάρτυρες, οι Όσιοι και Ομολογητές. Αταλάντευτα και σταθερά αυτόν τον σωτήριο δρόμο, το δρόμο της λύτρωσης και της σωτηρία, που οδηγεί στην ανέσπερη και ατελεύτητη Βασιλεία του Θεού.

Κατά την διανομή του αντιδώρου πολλοί πιστοί μεταξύ των οποίων και παλαιοί συμμαθητές και φίλοι του Θεοφιλεστάτου, του εξέφρασαν την αγάπη τους και την χαρά τους για την παρουσία του στη Λαμία και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ανάγνου