Έτοιμος ο πρώτος ναός του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανοικοδομήσεως του Ιερού Ενοριακού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στο Εμπορείο της Σαντορίνης

Με τη χάρη του Θεού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανοικοδομήσεως του Ιερού Ενοριακού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού Εμπορείου Θήρας. Ο Ιερός αυτός Ναός είναι ο πρώτος ανά τον Ορθόδοξο κόσμο που αφιερώνεται στο νεοφανή και θαυματουργό αυτό άγιο της καρτερίας και της υπομονής.

 Ανεγέρθηκε με μέριμνα του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων και Εφημερίου Εμπορείου Θήρας, αιδεσιμολογιωτάτου πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Ι. Σιγάλα και με αποκλειστική δαπάνη του ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Νικολάου Σπ. Βάλβη.

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφάνιος, θα τελέσει τα Εγκαίνια του νεοδμήτου ναού συμφώνως προς το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 και ώρα 19:00
Υποδοχή ιερών λειψάνων, Ακολουθία εναποθέσεως αυτών και Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 και ώρα 07:00
Όρθρος, Τελετή Εγκαινίων, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Θα τίθεται για προσκύνηση ιερό λείψανο του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού.
Τέλος, την Κυριακή 22 Ιουνίου και κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Θήρας, θα ομιλήσει για το θαυματουργό Όσιο Νικηφόρο ο Οσιολογιώτατος Μοναχός π. Σίμων Αγιορείτης.
Καλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί να συμμετάσχουν στις ανωτέρω ακολουθίες.  Ετικέτες