Βιβλία και γράμματα από τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου στα παιδιά του ΚΕ.Σ.Ο.

Loading...


«Ένα ξεχωριστό γράμμα» έστειλαν προχθες το πρωί οι 200 μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου της Αθήνας, που εδρεύει στο Μαράσλειο, στα παιδιά των ωφελουμένων οικογενειών του ΚΕ.Σ.Ο., αλλά και στους συνομηλίκους τους – παιδιά της περιφέρειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που θα φιλοξενηθούν φέτος στις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής.

Η πρωτοβουλία  ξεκίνησε από τους μαθητές της Ε1 τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου, του Συλλόγου  γονέων και κηδεμόνων, το Διευθυντή του Σχολείου κ. Νικ. Ζούκη,  το Σύλλογο διδασκόντων  και τη Διεύθυνση του ΚΕ.Σ.Ο. και υλοποιήθηκε τάχιστα. 
Το παιδιά της Ε1 Τάξης του Δημοτικού σκέφτηκαν να μοιραστούν τα διαβασμένα βιβλία τους με κάποια άλλα παιδιά, αντί να βρίσκονται σε αχρηστία ή ακόμη και να τα πετάξουν. Έτσι η «Επιχείρηση συγκέντρωσης των βιβλίων» πήρε σάρκα και οστά. Συγκεντρωθήκαν περίπου 200 βιβλία.  Τα παιδιά  εργάστηκαν συλλογικά. Συνέταξαν  κατάλογο με τον τίτλο του κάθε βιβλίου, τον εκδοτικό οίκο, τις σελίδες αλλά και την κατηγορία, που ανήκει το κάθε βιβλίο όπως (λογοτεχνικά, ιστορικά, κλπ).

Το πρωί της Δευτέρας, ο π. Χρήστος Βλάχος αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του ΚΕ.Σ.Ο. και η Διευθύντρια του ιδρύματος Μαίρη Πίνη επισκέφθηκαν το 15ο Δημοτικό για να παραλάβουν τα βιβλία, αλλά και τις επιστολές των παιδιών προς τους συνομηλίκους τους.

Ο παπά-Χρήστος επαίνεσε τους μαθητές και δασκάλους για την πράξη τους και τους θυμίζοντας τους  τα λόγια του Ευαγγελίου, αναφέροντας ότι τα βιβλία των μαθητών θα εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη των κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής

Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ Μαίρη Πίνη εξήγησε στα παιδιά τι ακριβώς κάνει το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα ΚΕ.Σ.Ο.  και απευθυνόμενη στην κοινότητα των διδασκάλων τους διαβεβαίωσε, ότι οι πόρτες του Ιδρύματος είναι ανοιχτές  για πιθανές οικογένειες μαθητών, που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα όπου απαιτείται στήριξη.

Μετέφερε στους μαθητές την ευλογία του Αρχιεπισκόπου και του αναπληρωτή προέδρου του Ιδρύματος Επισκόπου Φαναρίου και Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας κ. Αγαθάγγελου.

Ο π. Χρήστος και η Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο. μοίρασαν στα παιδιά ως αντίδωρο το βιβλίο εκδόσεως της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος  με τίτλο  «Η Ειρήνη και τα Παιδιά» και ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι στους μαθητές.

Τέλος ο  διευθυντής του 15ου  κ. Νικ.  Ζούκης χαρακτήρισε την πιλοτική συνεργασία, ως αφετηρία ενός νέου ξεκινήματος.

1
1
1