Βγήκε από την καταστολή ο 12χρονος

Loading...


Την επαναφορά από την καταστολή του μικρού Ρώσου ασθενή επέτυχαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι εντατικολόγοι της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού».  η διαδικασία του «ξυπνήματος» του 12χρονου κύλησε ομαλά και εκτός απροόπτου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο 24ωρο. Το επόμενο ιατρικό βήμα είναι η αποσωλήνωση του παιδιού.

Σε ιατρικό συμβούλιο που έγινε σήμερα στο νοσοκομείο από νευροχειρουργούς, ορθοπαιδικούς και εντατικολόγους για την κατάσταση του μικρού ασθενή, προγραμματίστηκε, επίσης, ο μικρός Ρώσος να υποβληθεί την επόμενη εβδομάδα σε ορθοπαιδική επέμβαση για τραύμα που φέρει στο αριστερό του χέρι – ένα από τα 22 τραύματα που δέχθηκε στο σώμα του το άτυχο παιδί από τον Ολλανδό ανιματέρ του ξενοδοχείου. Πρόκειται για βλάβη του τένοντα, που εκτιμάται ότι είναι απολύτως αντιμετωπίσιμη.

Στο ίδιο συμβούλιο συζητήθηκε και το πρόγραμμα της φυσιοθεραπείας στο οποίο πρέπει να υποβληθεί το παιδί με δεδομένο ότι η μητέρα του επιθυμεί να γίνει η αποκατάσταση του 12χρονου στην Ελλάδα και όχι στην πατρίδα του όπως της προτάθηκε από τις αρμόδιες ρωσικές αρχές. Για τον λόγο αυτό άλλωστε στην Ελλάδα έφθασε το πρωί της Πέμπτης αεροπορικώς μετά από δικό της αίτημα και ο μικρότερος γιος της, ο οποίος διαμένει μαζί της σε ξενοδοχείο στο Γουδή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί φέρει τέσσερα τραύματα σχεδόν στο ίδιο σημείο στη σπονδυλική στήλη, ωστόσο, οι γιατροί δεν μπορούν να πουν ακόμη με σιγουριά αν τα τραύματα θα έχουν κινητικές συνέπειες στο 12χρονο.