Το κάλεσμα Χρυσόστομου, η Τράπεζα Κύπρου και οι πέντε Ρώσοι στο Διοικητικό Συμβούλιο

Loading...


Το κάλεσμα του αρχιεπισκόπου προς τους παλιούς μετόχους της Τρ. Κύπρου να μην παρευρεθούν στη γενική συνέλευση και οι πέντε ρώσοι που φαίνεται ότι θα συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της Τρ. Κύπρου, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο της Κύπρου.

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» του ο Φιλελεύθερος γράφει ότι ο αρχιεπίσκοπος καλεί τους παλιούς μετόχους της Τρ. Κύπρου να μην παρευρεθούν στη γενική συνέλευση της τράπεζας στις 10 Σεπτεμβρίου για μην χαθεί το αγώγιμο δικαίωμα τους. 
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι ούτε ο ίδιος θα παρευρεθεί για να μην χαθεί το αγώγιμο δικαίωμα που έχει, ενώ ανέφερε ότι σε κατοπινό στάδιο θα προχωρήσουν στην καταχώρηση αγωγών για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η MIG ξεκινά διεθνή διαιτησία κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας από κοινού με άλλους επενδυτές.

Από την άλλη πλευρά πρωτοσέλιδο θέμα του Πολίτη είναι οι πέντε ρώσοι που φαίνεται ότι θα συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της Τρ. Κύπρου. Όπως αναφέρεται, τα πρώτα ονόματα έπεσαν χθες στο τραπέζι κατά τη συνάντηση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας με μεγάλα δικηγορικά γραφεία που εκπροσωπούν ρώσους. Το λογιστικό γραφείο Κ. Τσιελεπή, σύμφωνα με πληροφορίες, έριξε στο τραπέζι και επίσημα το όνομα του ρώσου τραπεζικού Ιγκόρ Λοζέφσκι.