Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες στην συμμορία που σχεδίαζε κομπίνες… ιερές!

Loading...


Οι δύο απατεώνες που συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση στη Σίνδο Θεσσαλονίκης είχαν προλάβει να βάλουν στην τσέπη 7.300€

Πρόκειται για έναν 35χρονο κι έναν 39χρονο…
οι οποίοι προσποιούμενοι τους εκπροσώπους Ταμείου Κληρικών αξίωναν από ιερείς διάφορα χρηματικά ποσά για δήθεν πληρωμή παραβόλων προκειμένου να περαιώσουν υποτιθέμενες δικαστικές τους υποθέσεις.
Με τον τρόπο αυτό αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τις τελευταίες μέρες συνολικά τρεις ιερείς από τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς και τα Τρίκαλα. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, στην περίπτωση του ιερέα από τη Σίνδο ζήτησαν και έλαβαν αρχικά 7.300 ευρώ, ενώ στη συνέχεια απαίτησαν άλλα 10.000 ευρώ, προκειμένου να του παραδώσουν επιταγές για το υποτιθέμενο χρηματικό ποσό που δήθεν θα του επιδικαζόταν.

Ο 63χρονος εφημέριος όμως αντιλήφθηκε την κομπίνα και ενημέρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Εχεδώρου, αστυνομικοί του οποίου οργάνωσαν επιχείρηση και συνέβαλαν επ’ αυτοφώρω τους δράστες κατά την παράδοση των χρημάτων που αξίωσαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι με την ίδια μέθοδο επιχείρησαν να εξαπατήσουν και τους άλλους δύο ιερείς. Στην κατοχή και σε Ι.Χ. αυτοκίνητο του 39χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα κινητά τηλέφωνα, επτά πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων, το χρηματικό ποσό των 1.345 ευρώ και ένα μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Επίσης, σε βάρος του 35χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για παράβαση του νόμου περί Επιταγών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.