Τελευταίο “αντίο” στον Παύλο Φύσσα

Loading...


Ημέρες Δεκεμβρίου του 2008 -οπότε δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος-, ζει ξανά η χώρα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γ. Ρουπακιά.

Το κλίμα είναι έκρυθμο, τόσο στην κοινωνία όσο και στην πολιτική ζωή.

Μετά τις 11 το πρωί, στο νεκροταφείο του Σχιστού, συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος είπαν το τελευταίο “αντίο” στο θύμα μίας δολοφονίας που άφησε πίσω πολλά αναπάντητα ερωτήματα και μεγάλη οργή.


Στο νεκροταφείο συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 2.000 άτομα, με πολλούς εξ αυτών να φωνάζουν αντιφασιστικά συνθήματα.

Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι φίλοι του θύματος ζήτησαν από τους παρευρισκόμενους να λένε μόνο τραγούδια και όχι συνθήματα.

Μεταξύ άλλων τραγούδησαν το “σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ”, όπως το είχε διασκευάσει το θύμα, ως Killah P.

Ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάμερες και οι φωτογράφοι, ενώ υπήρξε και μικροένταση με φωτορεπόρτερ, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε.

Η παρουσία της αστυνομίας, αν και ισχυρή, ήταν διακριτική, ενώ στην κηδεία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η οικογένεια έχει ζητήσει να ενισχυθεί το Χαμόγελο του Παιδιού, αντί κατάθεση στεφανιών.

Αντιφασιστική συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα (18.30) στην πλατεία Δαβάκη στη Νίκαια. Παρόμοιες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr